5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Bunlar telekulak hükümeti‎!

CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğini eleştirerek, "İşsize iş, yoksulla aş verecek mi bu anayasa? Yoksulun derdini çözecek mi, sanayicinin derdini çözecek mi" dedi.

Kocaeli Perşembe pazarı alanında kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Yalanın talanın sonunu getirmeye hazır mıyız. Destek verin, halkın iktidarını kuralım. Seçim gelecek, mühür sizde olacak. Mührü doğrudan yana kullanırsanız, bu kardeşiniz de size hizmet vermeye söz veriyor. Biz siyasete girerken söz verdik. Halka yalan söylemeyeceğiz, kul hakkını yemeyeceğiz. Kul hakkını soracağız. Halkın iktidarını kurduğumuzda mutlu bir Türkiye kuracağız. Herkese iş, aş temel felsefemiz olacak. Yeter ki siz destek verin. AKP'nin oyuna gelmeyin. Başbakan Erdoğan'ın ezberi bozuldu. Sıra düzenini bozmaya geldi. Beyefendiler, köşelerde kurulup milleti soyacaklar. Bu kardeşiniz de onlardan hesap soracak.

Recep Bey diyor ki, 'anamuhalefet lideri gidip anayasayı anlatmıyor' diyor. Her yerde söyledim. Burada da söyleyelim. Kendine güveniyorsan, istediğin televizyonda karşıma çık. Recep bey benim karışıma çıkabilir mi? Çünkü benim karşıma çıkacak adamda mangal gibi yürek olması lazım. Var mı onda yürek? Adam gibi adamsan çık karşıma. Ben o zaman boyun posun nedir sana gösteririm. Öyle bir tablo ile karşılaştık ki boyundan bahsediyor. Bana ne senin boyundan. Gel Kocaeli'ye icra dosyalarına bakalım senin boyun mu uzun icra dosyalarının boyu mu? Bunlar Kocaeli'ye ne verdiler. İşsizlik verdiler, yoksulluk verdiler. Kocaeli bir dönem emeğin kalesiydi, sosyal demokratların kalesiydi, yine kalesi olacak. AKP Genel başkanı bir yere giderken gül suyu fışkırtan makineler götürüyor. Ama bizde o yok.

Ama ben Kocaeli'ne yüreğimdeki sevgiyi, insan sevgisini getirdim. Sizin yanınızdayım. Şimdi Kocaeli'nde ne varsa sattılar. Fabrikaları sattılar. İşçileri kapı önüne koydular. Artık güçleneceğiz birlik zamanı, güçlü olacağız. Recep beyin düzeni 'rabbena hep bana' düzenidir. 'Devlet kesesi bana çalışsın' düzendir. Kul hakkı yiyen düzendir. Diyor ki 'bu anamuhalefet partisi lideri beni çok eleştiriyor'. Sen boy önemli değil soy sop önemli demedin mi? Sana ne milletin soyundan. Milletin soyuna, inancına saygı duyarız. Sen kendine güveniyorsan millete iş bul, aş bul senin görevin bu değil mi? Recep beyin görevi halka hizmet değil halka zulmetmek. İşsize iş, yoksulla aş verecek mi bu anayasa, yoksulun derdini çözecek mi, sanayicinin derdini çözecek mi. Allah aşkına, bu anayasa değişikliği kimin derdini çözecek. Recep'in derdini çözecek. Destek verin, ben de izin vermeyeceğim. Nereye kaçarsa kovalayacağım. Yakalayacağım ve getireceğim, hesabını soracağım. Bunlar o kadar acımasız ki, bu bölge ciddi bir deprem geçirdi. Binlerce kişi hayatını kaybetti. Her deprem yılı burada anma yapılır. Peki deprem yaraları o kadar zaman geçti, sarıldı mı? Peki onlar ne yapıyor. Deprem vergisini halen alıyorlar. Peki ne yapıyorlar bu paraları? Hesabını soracağız" dedi.

"Telekulak" iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, "Sizin telefonlarınızın dinlendiğini biliyorsunuz. Bu hükümet telekulak hükümeti, Recep beyin kulakları çok büyük. Bunun başın da da Recep bey var. Size söz veriyorum ama Recep beyin sözü değil, işçi Kemal'in, Memur Kemal'in sözünü veriyorum. Demokrasi daha güçlü, hak ve özgürlüklerin daha güçlü olacak" diye konuştu. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bir söz daha verdi, 'dokunulmazlıkları kaldıracağız' diye. Kaldırdı mı, hayır. Bir lider sözünü tutmazsa buna ne denir? Söz vereceksiniz sözün arkasında durmayacaksın, kıvıracaksın. Bu düzeni yıkacağız. Haramilerin düzenini yıkacağız, halkın iktidarını kuracağız. Bir söz daha vermişti, okullarımız var öğrencilerimiz var öğretmenlerimiz var. Ama atanmayan öğretmenler var. Atanamayan öğretmenleri atayacağız buna söz veriyoruz. Çözülmesi en zor olan sorun işsizliktir. Eğe evine ekmek götürülemiyorsa o evde dram var demektir. Diyarbakır'da bir yurtaşımızı hatırlayın, evine ekmek getirmediği için intihar etti. Bu tablonun sorumlusu kim, Recep bey değil mi? Diyor ki 'biz bütün bunları unutalım, sizin önünüze anayasa değişikliği getirdik, siz de bunu onaylayın'. Özgürlük getireceğine inanıyor musunuz? Telefon dinleyen, işçileri dışarı atan bir adamdan demokrasi kültürü olur mu? Bu yüzden inanmayın, bunlar bizleri kandırıyorlar. Çiftçi aç, memur aç, köylü aç; sen nasıl uyuyorsun tok Recep bey? Güzel bir şey yapacağız. Size güveniyorum, size inanıyorum. Umudum sizsiniz. Size güvenerek siyasete girdim. Tek umudum sizsiniz. 12 Eylül'de hayır deyin; değişimin yolu, özgürlüğün, demokrasinin yolu açılsın, açsız kimse kalmasın, Türkiye onurlu bir ülke olsun. Hayır deyin Recep beylerden kurtulalım ve Recep beyler tarihe gömülsün."

"Bugün Sözcü gazetesinde güzel fotoğraflar vardı. Villasını ve altın kaplamalı musluklar vardı gördünüz mü" diye devam eden Kılıçdaroğlu, "Ona dedim o villanın kapılarını aç göstger. Bu ülkede açlık ve yoksulluk hakim, sen o villada nasıl uturuyorsun? Gözüne nasıl uyku giriyor? Ben insanını seviyorum, toprağımı taşımı, doğruyu batıyı seviyorum, bir orman gibi gür ve bir kardeş gibi yaşamak istiyorum. Güç verin, destek verin Türkiye'yi ayağaya kaldıralım. Temiz bir siyasetin önünü açalım. TBMM de hayali, kalpazan milletvekili istemiyorum. Siyasi ahlak yasasını da çıkaracağım. Nayloncu bakan olmayacak, son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutladı. Havaya güvercin salan CHP lideri, vatandaşlara karanfil dağıttı.

CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE
CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE
CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE
CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE
CHP LİDERİ KOCAELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 19:13:00
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 09:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?