6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Büyük fuhuş operasyonu

KOCAELİ POLİSİNDEN BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU

Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Yalova illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda bir fuhuş çetesi çökertilirken, 30 kişi gözaltına alındı.

Bir istihbaratı değerlendiren Kocaeli polisi, Türkiye genelinde örgütlü fuhuş yaptıran şahısları takibe aldı. 3 ay süren takibin ardından 80 polisin 30 araçla katıldığı operasyonda, 30 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Baskınlarda, çete lideri Musa T.'nin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Çete üyelerinin aralarında rahatça konuşmak için "Lubunyaca" diye tabir ettikleri bir dil kullandıkları belirlendi. Zanlıların fuhuş için özel olarak kullandıkları dilde polise "laki", müşterilere ise "koli" dedikleri öğrenildi.

Yakalananlar arasında travestilerin olduğu da bildirilirken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda işadamları ve müşterilerinin isimlerinin yazılı olduğu ajandalar bulundu. Beyaz yakalılar, kravatlılar ve işadamları olarak adlandırılan müşterilerin arasında önemli isimlerin de bulunduğu öğrenildi.

Çetenin 50 TL ile 5 bin TL arasında ücretle çalıştığı öğrenilirken, hayat kadınlarının arasında ev kızlarının da olduğu tespit edildi. Hayat kadınlarının bulaşıcı hastalık taşıdığı bilgisine ulaşılırken, polis 24 hayat kadını ve 4 erkek için savcılıktan 3 günlük ek gözaltı süresi aldı.

Yeni gözaltıların olması beklenirken, 2 tabanca, esrar ve çok sayıda mermi ele geçirildi. "Örgütlü fuhuş yapmak, yaptırmak ve fuhşa yer temin etmek" suçundan işlem yapılan zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

KOCAELİ POLİSİNDEN BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
KOCAELİ POLİSİNDEN BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 13:44:05
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 14:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?