3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Büyük yürüyüş 15 Haziran'da

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Musa Çam, 15-16 Haziran mücadelesinin 35. yılında yapılacak olan yürüyüş ve etkinliklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

DİSK olarak sendikal hak ve özgürlükler için 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak olan yürüyüş hakkında Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nde yapılan basın toplantısına sendika başkanları ve üyeler katıldı.

15 ve 16 Haziran 1970 tarihinde 168 fabrika ve 150 bin işçiyi kapsayan işçi eyleminin 35. yıldönümünde yapılacak olan yürüyüşle ilgili bilgi veren DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, iktidarın antidemokratik uygulamaları yüzünden Türkiye’de işçi sınıfının zor günler geçirdiğini belirterek, "35 yıl önce de böyle büyük eylemler gerçekleştirildi.

35 yıl önce işçi sınıfı ne kadar güçlü ise şimdi de gücü aynen devam etmektedir. 15-16 Haziran mücadelesinin yıldönümünde haklı taleplerimizi haykırmak için yapacağımız eylem ve yürüyüşlerle bir kez daha meydanlarda olacağız" dedi.

AKP Hükümeti’nin işçi sınıfına ve emekçi halkına saldırılarının gittikçe arttığını, bu yüzden hükümetin yıldızlarının döküldüğünü ifade eden Musa Çam, iktidarın bu politikalarına karşı DİSK Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu’nun katılımıyla yapacakları yürüyüşte yol üzerinde bulunan bütün işyerlerini ziyaret edileceklerini, gece çadırda, uyku tulumlarında konaklayacaklarını ve gittikleri bölgelerin halklarıyla toplantılar yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:25:44
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?