5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir 101 bin hasta taşıdı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AMBULANSLARI 101 BİN HASTA TAŞIDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tıbbi müdahale gerektirmeyen, ancak sedye ile nakledilmesi gereken 101 bin vatandaşı hastaneden eve, evden hastaneye güvenli bir şekilde taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi'nin hasta vatandaşların sağlık kuruluşlarına gidiş gelişlerinde yaşadıkları sıkıntıları çözmek maksadıyla hayata geçirilen proje şehrin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Bu çerçevede 2004 yılından itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak ambulansla nakil işlemleri sağlanıyor. Kocaelililerin memnuniyetini kazanan proje ile şu ana kadar 101 bin hasta vatandaş ücret istenmeden hastanelere ve oradan da evlerine taşındı.

Ambulans nakil hizmeti, 2004 yılında sadece 10 hasta nakil aracı hizmete başladı ve o yıl 7 bin 940 hasta nakli gerçekleştirdi. 2009 yılında hizmetten faydalanmak isteyen vatandaş sayısının artması ile çalışma kapasitesi artırılarak araç sayısı 22'ye çıkarıldı. Bugün il genelinde hizmet yürüten bir birim haline gelen ambulans hizmetinden 2009 yılında 28 bin hasta yararlandı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak yürütülen hizmet İzmit Merkez'de 12 ambulans yürütülüyor. Gebze, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük 2, Başiskele ve Dilovası'nda 1'er araç ile vatandaşlara hizmet veriliyor. Ayrıca sahil bölgelerinde, Kocaeli fuarında ve çeşitli kutlama ve organizasyonlarda da ambulans hizmeti veriliyor. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 335 55 55 numaralı telefonu aramaları yeterli.

24 saat hastalarını sağlık kuruluşlarına nakledecek vatandaşların talepleri değerlendirilip, ekipler verilen adreslere yönlendiriliyor. Komuta merkezine gelen ihbarlar hemşireler tarafından alınıyor. Hastanın adı, soyadı ve adres bilgilerinin yanı sıra o andaki durumu da telefonda soruluyor. Bilgilerin alınmasının ardından hemşire ambulans şoförüyle irtibata geçerek, en kısa sürede aracı istenilen adrese gönderiyor. Kısa süreli tedavilerinin ardından vatandaş tekrar aynı nakil aracı ile evine bırakılıyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AMBULANSLARI 101 BİN HASTA TAŞIDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:37:04
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 09:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?