5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir 75 itfaiyeci alacak

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 75 İTFAİYE ERİ ALIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye kadrosunu yine güçlendiriyor. Büyükşehir, 30 yaş altı 75 itfaiye eri daha alarak kadrosunu gençleştirecek.

Lise mezunu 30, itfaiyecilik meslek yüksekokulu mezunu 10, ön lisans mezunu 10 ve lisans mezunu da 25 kişi alınacak. Başvuruda bulunan adaylar tahsil ve başvuru durumları ile KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak. Başvurular 11 Ekim 2010 Pazartesi günü saat 08.30'da başlayıp 12 Ekim 2010 Salı günü saat 17.30'da sona erecek. Adaylar başvurularını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait D-100 Karayolu Üzeri, Ordu evi karşısı, Seka Camii yanındaki Tören Ekibi binasındaki İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı başvuru bürosuna şahsen yapacak. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Alınacak itfaiye erleri için Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 3- Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak gerekiyor. Eğitim durumu itibariyle, tabloda belirtilen kadrolara uygun olarak lise, meslek lisesi veya dengi okul mezunu olmak, meslek yüksek okulu mezunu olmak, itfaiyecilik meslek yüksek okulu mezunu olmak, lisans mezunu olmak. (Öğrenimini yurtdışında tamamlayan adayların diplomalarının YÖK tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye teşkilatının yönetmeliği ve çalışma şartlarına uygun olmak, tTartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak, sınavın yapılacağı 01.11.2010 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak, (01.11.1980 tarih veya daha sonraki tarihlerde doğmuş olanlar başvurabilecektir), 18 yaşını tamamlamış olmak şartları aranacak.

Mülakat ve dayanıklılık testi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Kocaeli Fuarı Karşısı Carrefoursa yanı İzmit/Kocaeli adresinde bulunan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Merkez binasındaki sınav bürosunda ve eğitim alanında mesai saatleri içersinde, 1 Kasım 2010 Pazartesi günü başlayıp 5 Kasım 2010 Cuma günü sona erecek. Sözlü sınava çağrılan adayların sınav yeri ve sınav giriş kartları beyan ettiği yazışma adreslerine posta yolu ile gönderilecek.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 75 İTFAİYE ERİ ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:39:00
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:12:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?