2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Büyükşehir atık yağları topluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, kullanılmış atık yağların çevreye verdiği tahribatı önlemek için uyguladığı geri dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü tarafından 2005 yılında yürürlüğe giren "Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" kapsamında yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 

Yapılan uygulama ile kullanılmış atık yağların, ev ve sosyal tesislerden dökülmesi ile kentin altyapısına verilen zararın önüne geçilmiş olacak. Atık Yönetim Şube Müdürlüğü uzmanları, ilk olarak Karşıyaka - Altınkent Kalıcı Konutları'nda 708, Yuvacık Kalıcı Konutları'nda 391 hanede, aynı bölge içerisindeki Thames Water'a ait 36 lojmanda geri dönüşüm çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra Bahçecik - Sevgi Doğa Sitesi ve Çamlık Sitesi sakinlerinden gelen istekler doğrultusunda yine bu bölgeye toplama bidonları dağıtılarak, gerekli bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Aynı uygulama Bekirpaşa ve Köseköy'de de başlatılacak. Uygulama yapılan bölgelerin blok girişlerinde bulunan bidonlarda 2 ayda 30 litre kullanılmış kızartmalık atık yağ toplanarak geri kazanım için ilgili firmaya gönderildi. Hanelerin atık yağlarını lavabolara dökmemesini, şişelerde toplayıp site önlerine konan bidonlara dökmesini isteyen yetkililer, bu sayede hem tabiatı koruyacaklarını, hem de yağdan enerji üretebileceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:32:47
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 12:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?