5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir onları sokakta bırakmadı

SOKAKTAN SICAK BİR YUVAYA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokakta kalan vatandaşları donma tehlikesine karşı toplayarak Barınma Merkezi'ne yerleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi özellikle kış aylarında donma tehlikesi yaşayan evsiz vatandaşları sokaklardan alıp Barınma Merkezi'ne yerleştiriyor. Evsiz vatandaşlar tren garları, hastane önleri, köprü altları ve terminaller gibi yerlerden toplanıyor. Kalıcı bir yer bulunana kadar bir aile sıcaklığında yemek, barınma gibi ihtiyaçları karşılanan vatandaşlardan sağlık problemi olanlar, yerinde tedavi edilip gerekiyorsa sağlık kuruluşlarına naklediliyor.

Donmaktan kurtarılan ve temiz elbiseler giydirilen evsiz vatandaşların temiz bir yatakta istirahat etmeleri sağlanıyor. Belirli bir süre Barınma Merkezi'nde kalan vatandaşlar, kendi başlarına yaşabilecekleri kalıcı bir yer bulunması için teşebbüste bulunuyor. Vatandaşların ihbarları ile de sokakta kalan vatandaşlara ulaşan Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'nde sağlık güvencesi olmayanlara yeşil kart ve sosyal güvenlik maaşı da çıkartılıyor. Bazıları huzurevlerine, sığınma evlerine yerleştirilirken, kimileri ise aileleri ile buluşturuluyor.

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 3 bin kişiyi sokaktan kurtaran Büyükşehir Barınma Merkezi'nde, 252 kişi ise ailesine kavuşturuldu. Ayrıca bu 2 bin kişinin tedavisi yapıldı, 300 kişi sığınma evlerine, 31 kişi huzurevlerine ve 7 kişi bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirildi, 106 kişiye yeşil kart alındı, 13 kişiye maaş bağlandı, 19 yabancı uyruklu misafir edildi, 68 kişiye sağlık raporu alındı.

SOKAKTAN SICAK BİR YUVAYA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 11:28:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?