5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir projeleri ders konusu oldu

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ DERS KONUSU OLDU

Balıkesir Bigadiç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri, CNG sistemleri hakkında bilgi almak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) sistemleri ile ilgili çalışmaları ülke genelinde ilgi görüyor. Benzer uygulamaların İstanbul ve Ankara'da bulunduğu Kocaeli'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen CNG dolum istasyonu, Bigadiç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Büyükşehir Belediyesi, geleceğin yakıtı olarak bilinen CNG sistemleri ile çalışan 45 adet modern otobüsü sefere sokarak, ülkemizde bu yönde yapılan çalışmalara öncülük etmişti. Ayrıca bir de CNG dolum tesisi kuran Büyükşehir Belediyesi, birçok özelliği ile diğer yakıtlara göre çok cazip olan bu sistemin Türkiye'de yaygınlaştırılması adına örnek oldu. CNG sistemi ile ilgili proje için çeşitli araştırmalar yapan Bigadiç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, Avrupa ülkelerinden sonra ilk olarak Kocaeli'ye gelerek Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını inceledi.

Konuk öğrenci ve öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı uzman yetkilileri tarafından Sekapark Otel'de CNG sistemleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Merak edilen konular hakkında bilgilendirmelerde bulunulan sunumda Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan uzman yetkililer yer aldı. Konuk Bigadiç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri daha sonra CNG dolum tesislerini gezdi.

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ DERS KONUSU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:17:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 12:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?