5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir Savarona'ya talip

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAVARONA'YA TALİP

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir fuhuş çetesine yapılan baskınla gündeme gelen Savarona yatına talip olduklarını açıkladı.

Başkan Karaosmanoğlu, gazetecilerin soruları üzerine, Savarona'yı Sekapark'ta müze haline getirmek istediklerini söyledi. Atatürk'ün bir dönem kullandığı Savarona yatını halkın ziyaretine açmak istediklerini belirten Karaosmanoğlu, ''İlgili bakanlıklar nezdinde Savarona'yı müze olarak değerlendirmek için girişimde bulunuyoruz. Atatürk'ün hatırasını yaşatmak maksadıyla Savarona'yı Sekapark'ta müze olarak ücretsiz şekilde halkımızın ziyaretine açmak istiyoruz'' dedi.

İlgili bakanlıklarla yazılı ve sözlü olarak görüştüklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nde Gayret ve Yarhisar Gemi Müzeleri'mizin yanı sıra Savarona'yı da müze olarak değerlendirmek ve Sekapark'ta halkımızın ziyaretine açmak istiyoruz. Bunun güzel bir kültür hizmeti olacağını düşünüyoruz. Böylece Atatürk'ün hatırasına ve kültürel mirasına Kocaeli'nde sahip çıkmış olacağız'' açıklamasını yaptı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAVARONA'YA TALİP
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAVARONA'YA TALİP
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:47:03
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 17:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?