3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Büyükşehir Tübitak ile ortaklık başlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın önder bilim ve teknoloji merkezleri içinde yer alan, Türkiyenin küresel rekabet gücünün geliştirmek için bilim ve teknolojiyi kullanarak katkıda bulunan TÜBİTAK-MAM ile işbirliği geliştirme toplantısı yaptı.

Gebze’de gerçekleşen işbirliği toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve üst düzey belediye yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK-MAM Merkez Başkanı Önder Yetiş, Tübikat ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkililerine genel bilgi sundu. TÜBİTAK-MAM yetkilileri daha sonra Kocaeli için önemli projelerin başında yer alan ve İzmit Körfezi'nin temizlenmesi konusundaki yeni teknikleri sinevizyon eşliğinde sundu.

BAŞKAN’DAN BİLİME DAVET

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilimle ortak çalışmayı arzu ettiklerini söyledi. Konuşmasında İzmit Körfez’inin Türkiye’nin en değerli doğal güzellikleri arasında yer aldığını belirten Karaosmanoğlu, böyle bir güzelliğin kirlenmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Körfez’deki deniz ulaşımıyla Kocaeli halkını denizle buluşturduklarına dikkat çekti.

"KÖRFEZ AKVARYUMA DÖNECEK"

Başkan Karaosmanoğlu pis bir denizde yolculuk etmenin de bir anlamı olmadığını söyledi. Körfezi bir akvaryuma dönüştürmek istediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Hedefimiz halkımızla birlikte bu Körfez’de yüzebilmek. Bizler artık Derince’de, Değirmendere’de, Ereğli’de, Karamürsel’de denize girebilmeliyiz” dedi.

Konuşmasında Kocaeli’nin altyapısına da değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar yer altından ne geçiyor bilmiyorduk. Ama artık yer altının fotoğrafını çekmenin önemini biliyoruz. 8 aylık kısa bir sürede AYKOME Daire Başkanlığı ile koordinasyon yapılarak Kocaeli’nin caddelerinden 5 metre derinlik içinde bulunan ne varsa alt yapı haritası oluşturulacak” şeklinde konuştu. Toplantı sonrasında Büyükşehir Belediyesi heyeti, projeler ile ilgili laboratuarları gezerek yetkililerden teknik bilgiler aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 22:51:09
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 09:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?