3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Büyükşehir’den deniz zirvesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez’e kıyısı olan bütün ilçe ve belde belediye başkanları ile "Deniz Zirvesi" yapacak.

1 mayıs tarihi itibarı ile yenilenecek olan deniz seferlerine, deniz otobüsü seferleri de eklenecek. Ayrıca fiyat tarifeleri, vapur saatleri ve vapurlarda verilecek olan hizmetler zirvede belirlenecek.


BAŞKANLAR DİNLENECEK

Deniz ulaşımında hayata geçirdiği vapur seferlerini, daha modern ve kaliteli hale getirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, yarın saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda bir zirve toplantısı yapacak. Zirvede, Körfez’e kıyısı olan ilçe ve belde belediye başkanlarını bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs itibariyle yeniden start vereceği deniz ulaşımı konusundaki tüm fikirleri masaya yatıracak.

Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında zirveye katılacak olan Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Derince, Körfez ve Hereke belediye başkanlarına deniz ulaşımı konusundaki fikirleri sorulacak. Zirvede Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, Deniz Ulaşım Müdürü Hasan Galyan ve Tayfun Lojistik yetkilileri de hazır bulunacak. Zirveden çıkan görüş ve sonuçlar değerlendirildikten sonra, 1 mayıs itibarı ile deniz ulaşım hizmetleri kesinlik kazandırılacak.

GÜNDE 85 NOKTA KALKIŞI

Mayıs ayının ilk günü yeni sefer tarifesini açıklayacak olan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yeni tarifeye 3 yeni hattı da ekleyecek. Tütünçiflik- Değirmendere, Yarımca-Değirmendere ve Yarımca-Karamürsel hatları hizmete girecek. Karşılıklı yeni seferlerin başlatılmasıyla şehrin kuzeyi ve güneyi birleştirilirken Körfez iskelelerinden günde 85 nokta kalkışı yapılmış olacak.

DENİZ OTOBÜSÜ KALKIYOR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit-Karamürsel hattında çalıştırılmak üzere aldığı Akşemsettin ve Ertuğrul Gazi adlı iki deniz otobüsü de 2 Mayıs günü seferlerine başlıyor. Deniz otobüslerinin ilk seferi için yoğun bir çalışma programı içinde olan Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel’de düzenlenecek olan tören için saat 18.00’de İzmit iskelesinden vatandaşları ücretsiz olarak buraya taşıyacak. Yaklaşık 40 dakikalık bir seyirin ardından Karamürsel’e varacak olan deniz otobüsleri burada görkemli bir törenle karşılanacak.

SİNAN ÖZEN KONSERİ

Deniz otobüsleri ile Karamürsel’e gelen vatandaşlar ayrıca burada saat 19.30’da başlayacak olan Sinan Özen konserini de izleme fırsatı bulacak. Vatandaşlar konserin ardından yine ücretsiz olarak deniz otobüsleriyle İzmit’e getirilecek.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 17:23:31
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?