2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Büyükşehir’den iki dev organizasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bu gece (Cuma) güzel bir organizasyona evsahipliği yapacak. Sekapark’ta saat 20.45 başlayacak etkinliklere Rafet El Roman ve Anadolu Ateşi renk katacak. Diğer yandan Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler tamamlandı. Ramazan ayının ilk günü olan 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren Kocaeli Fuarı ve Doğu Kışla Parkı’nda kurulacak çadırlarda etkinlikler start alacak.
KAMUOYUNA DUYURULDU
Her iki organizasyonla ilgili dün Sekapark Otel’de Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliklerle ilgili olarak basına brifing veren Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projelerinden de bahsetti.
SEKAPARK’TA ZAFER KUTLAMASI
Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de hazır bulundu. Zafer Bayramı Programı hakkında bilgilendirmede bulunan Büyükakın, “Zafer Bayramı dolayısıyla Opet’in de katkılarıyla Sekapark’ta güzel bir etkinlik düzenledik. Bu organizasyonda ünlü sanatçı Rafet El Roman ile dünyaca tanınan Anadolu Ateşi grubu sahne alacak. Bunun için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Tüm halkı ücretsiz organizasyonumuza davet ediyoruz”dedi.
RAMAZAN’DA 21 ÜNLÜ SANATÇI
Ramazan ayı etkinlikleriyle ilgili olarak, bu yılın oldukça hareketli geçeceğini ve Ramazan boyunca hergün farklı bir organizasyonun Kocaeliler ile buluşacağını belirten Büyükakın, “Kocaeli Fuarı ve Doğu Kışla Parkı’nda iki dev çadır kuracağız. Bu çadırlarda günde 2 bin 500 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Fuar alanında 4 farklı sahne kurduk. Burada eski Ramazanları aratmayacak etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca birbirinden ünlü sanatçıları halkımızla buluşturacağız. Ramazan ayı boyunca 21 ünlü sanatçımız sahne alacak” bilgilerini verdi.
GIDA YARDIMLARI TAMAMLANIYOR
Büyükakın, Ramazan ayı öncesinde dağıtılmaya devam eden gıda yardımlarıyla ilgili de bilgi aktardı. 20 bin aileye gıda yardımında bulunmayı hedeflediklerini belirten Büyükakın, şunları söyledi: “Gıda yardımlarımız 4 ay önce başladı. Tüm ilçelerde dağıtımlarımız bitmek üzere. 20 ekiple dağıtımı bizzat evlere yapıyoruz. Bazılarının kafasında bu yardımlar doğru adreslere ulaşıyor mu? sorusu oluyor. Bizzat muhtarlardan edindiğimiz bilgiler ışığında hareket ediyoruz. Zaten vatandaşlarımız da bu konuda çok hassas. Durumunu düzelttiğini söyleyip yardımımızı kabul etmeyenler bile oluyor”
MOBOLARDAN İFTARİYELİK
Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli genelinde iftariyelik dağıtacağını da vurgulayan Büyükakın, “Kent genelinde 24 ayrı noktaya giydirilmiş mobolar yerleştireceğiz. Bu noktalardan iftar vaktine yetişemeyecek olan vatandaşlarımıza iftariyelik dağıtacağız. Bunların içinde su, hurma ve kek olacak. Bu çalışmayı da Ramazan ayı boyunca şehirdeki yaşamı kolaylaştırmak için yapıyoruz”şeklinde konuştu.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA KOORDİNE
Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda projelerinden de bahseden Büyükakın “Ortak Hizmet Projesi adı altında Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 10’luk bütçesini sivil toplum kuruluşlarımızın projelerine ayırmayı düşünüyoruz. Bakanlığımızın belirlediği kamu yararına çalışan kuruluşlarla koordineli çalışıyoruz. Amaç yardım organizasyonlarının tabana yayılmasını sağlamaktır”ifadesini kullandı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 05:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?