5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir'den kar alarmı!

Kış öncesi hazırlıklarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar sebebiyle yolların kapanmaması için seferber oldu.

Bütün ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı, Kocaeli'nde de hayatı olumsuz etkiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 351 personel ve 200 araçla yoğun kar yağışıyla mücadele ediyor. Ekipler, köyler, şehir merkezi ve Kartepe olmak üzere üç ayrı bölgede çalışma yapıyor.

Fen İşleri Yol Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri; şehir merkezinde 2 kar rotatifi, 3 greyder, 2 kanal kazıcı, 5 damperli kamyon, 12 kürekçi, 2 Dodge pikapla kar mücadelesi yaptı. Kartepe'de ise bir kar rotatifi, 1 kar-bıçak-tuz aracı, 2 greyder, 2 loder, 1 kanal kazıyıcı ve 1 adet de pikap yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Köylerde kar yağışı öncesi hazır bekletilen araçlar da harekete geçti. 5 kar-bıçak-tuz aracı, 10 grayder, 9 kanal kazıyıcı, 6 loder, 7 damperli kamyon ve 5 pikap köy yollarını açık tutmak için çalışıyor. Kritik noktalardan olan Umuttepe yollarının açık tutulması için de 2 kar rotatifi, 2 greyder, 1 kanal kazıcı, 2 damperli kamyon ve 4 kürekçi hazır bekletildi. Kar araçlarının giremediği dar sokaklar ve patikalar da kar robotu adı verilen küreme araçlarıyla temizleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 24 saat teyakkuz halinde bekliyor. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, olumsuz bir durum yaşanmaması için kar yağışı süresince ekiplerin çalışmalara devam edeceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 20:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?