30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Büyükşehir'e AB'den 5,5 milyon euro

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Birliği'ne doğru bilgilendirme toplantılarının altıncısı Kocaeli'nin Körfez İlçesinde yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ev sahipliğinde Petkim Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan toplantıda "Avrupa Birliği-Türkiye: Geleceğimiz ve Projeler" konusu ele alınırken, toplantıya Toplantıya konuşmacı olarak Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Avrupa Takımı Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Altan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ersin Yazıcı, Gülser Ustaoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci ile çok sayıda davetli katıldı. 

Toplantı öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, AB fonlarını Türkiye ve Kocaeli için iyi bir kaynak olarak niteledi. Sanayicisinden akademisyenine ve sivil toplum yöneticisine kadar herkesin bu konuya gereken önemi vermesi gerektiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Çünkü,bilgiye yapılan yatırım şehrimizin geleceğine yapılan yatırımdır. Bu projelerden Büyükşehir olarak istifade ediyoruz. 2004 yılından bu yana çok farklı alanlarda projeler ürettik. Bu projeler şehrimize 5.5 milyon euroluk bir girdi sağlamıştır" dedi. 

İki bölüm şeklinde gerçekleştirilen konferansın ilk bölümünde konuşan Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Avrupa Takımı Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Altan, Avrupa Birliği'nin insana değer verdiğini ve insan merkezli projeler gerçekleştirdiğini söyledi. Altan, "Bilgi insana büyük zenginlik kazandırıyor. Az gelişmiş ülkede 1 kg kumdan yapılan cam 1.7 cent eken, gelişmiş ülkede 1 kg kumdan bilgisayar yapılıyor. Bunun değeri 1700 dolar oluyor. Örneğin AB üyesi Yunanistan'da insanlar temiz ve sağlıklı beslendikleri için ülkemizdeki insanlardan 10 yıl fazla yaşıyor" dedi. 

Avrupa ve AB'nin farklı kavramlar olduğunun altını çizen Atlan "Avrupa ülkelerinde dahi AB standartlarını yakalayamayan çok sayıda ülke vardır. Bizim için mesele AB değildir. Mesele Türk toplumunun yaşam kalitesini yükseltmektir" şeklinde konuştu. Konferansın "Avrupa Birliği Eğitim Projeleri" konulu ikinci bölümünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Uzmanları Enver Düz, Fatih Özbakan, Özkan Çelik,Sinan Sarı ve Cavit Güzel tarafından katılımcılara Avrupa Birliğinin eğitim ve gençlik programları hakkında bilgi verildi. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 16:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?