5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Büyükşehir'e kentsel dönüşüm ödülü

BÜYÜKŞEHİRE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde gösterdiği başarılardan dolayı Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (STK) tarafından ödüle layık görüldü.

10 binin üzerinde üyesi bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından düzenlenen STK ödülleri, Dolma Bahçe Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. STK Konfederasyonu'nun üyeleri tarafından yapılan oylama sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusundaki yaklaşımı ve adımları örnek gösterildi. Büyükşehir Belediyesi'nin ödülünü Başkan İbrahim Karaosmanoğlu adına Başkan Danışmanı Ömer Polat aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projesi, kamulaştırılmaya gidilmeden hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile uzlaşılarak hayata geçirilmişti. Kocaeli'nde ilk kentsel dönüşüm projesi olan Erenler-Cedit projesi için yerel yönetimler, muhtarlar, akademik kuruluşlar ve sivil toplum teşkilatları ile paylaşılmış, bu süreçte söz konusu proje için 10 ayrı konferans düzenlenmişti. Erenler-Cedit projesi bölgesinde mevcut yerleşimdeki vatandaşların büyük çoğunluğu ile bire bir yapılan görüşmeler neticesinde, kamulaştırma yapılmadan pazarlık usulüyle anlaşmaya varılmıştı. Özellikle taahhüt ettiği tarihte konutları vatandaşa teslim eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda kentsel projesi kapsamında bölgeye yeni yol ve bulvar da inşa etti.

BÜYÜKŞEHİRE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 11:41:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 12:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?