8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Çalıntı kablolar kazada ortaya çıktı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde kontrolden çıkarak yol kanarındaki TIR'a çarpan araçtan piyasa değeri 60 bin TL olan çalıntı kablo ele geçirildi. Hırsızlık ve kaza anları ise güvenlik kamerlarına yansıdı.

Sabaha karşı Dilovası ilçesindeki bir mermer atölyesinden yaklaşık 60 bin TL değerinde kablo çalan 3 kişinin içinde bulunduğu 34 UJG 88 plakalı kamyonet, Çayırova TEM bağlantı yolunda sürücü K.D'nin kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kanarında park halindeki TIR'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yan yatan araç içinde bulunan sürücü 34 yaşındaki K.D'nin yanı sıra M.T. (32) ve Y.T.(40) adlı iki kardeş ağır yaralandı.

Kaza sırasında o sırada devriye gezen Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser İlkay Özdemir'in yaralıları araçtan çıkartmasının ardından şüphe üzerine baktığı kamyonet kasasında tonlarca bakır kablonun olduğunu fark etti. Yapılan incelemelerde kamyonet kasasındaki kabloların Dilovası ilçesindeki bir mermer atölyesinden çalındığı ve piyasa değerinin de yaklaşık 60 bin TL olduğu anlaşıldı.

Polis işyerinin güvenlik kamerasında hırsızlık, kazanın olduğu TEM bağlantı yolu kenarındaki bir fabrikanın güvenlik kamerasından da kazanın görüntülerine ulaştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

 

...
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2012 Perşembe 16:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?