2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Çalıntı kamyonu parçalarken yakalandılar

Tekirdağ'da çalıntı bir kamyonu oksijen kaynağı ile parçalayan 3 kişi, polis baskını ile suçüstü yakalandı. 

Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, boş bir arsada kamyon parçalandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Karadeniz Mahallesi'ndeki hurdacının bahçesinde bir kamyonun parçalandığını gören polis ekipleri, aldıkları savcılık izni ile işyerine baskın düzenledi. Damperli bir kamyon kasasının demir aksamını oksijen kaynağı ile kesen zanlılar polisleri karşısında görünce şaşkınlık geçirdi. Aralarında iş bölümü yaptıkları belirlenen zanlılarından 2'si kamyon kasasını oksijen kaynağı ile keserken, diğer zanlı ise kesilen demir parçalarını vinç yardımı ile başka bir kamyona yüklerken yakalandı. 

Parçalanan kamyonun motor ve şase numarasından yapılan incelemede 2006 model, 41 KC 753 plakalı kamyonun Kocaeli'nin Gebze ilçesinden çalındığı ortaya çıktı. Suçüstü yakalanan zanlılar Ümit Z., Hüseyin A. ve Serdar A.'nın işyerinde yapılan aramada 2 adet renkli oksijen tüpü, 2 adet renkli büyük mutfak tüpü, kamyonu kesmekte kullanılan salama, demir balyoz, kesilen demir parçaları yüklemekte kullanılan vinç, parçaların yüklü olduğu kamyona, kaynak makinesi ile parçalanmış vaziyette çalıntı kamyona ait olan parçaları bulunarak el konuldu. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen zanlılardan Ümit Z. tutuklanırken, diğer zanlılar Hüseyin A ve Serdar A. ise "bilerek hırsızlık malı satın almak" ve "çalıntı kamyonu parçalamak" suçlarından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çalıntı kamyonun kalan parçaları ise sahibine teslim edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü suçüstü yakalanan zanlıların İstanbul ve diğer illerindeki bağlantılarını ortaya çıkarmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?