5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Cami enkazı kaldırılıyor

GEBZE'DE KIBLESİ YANLIŞ TÜRBE

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Sultan Orhan Mahallesi'nde bulunan ve bir süre önce yıkılan İlyas Bey Camii'nin enkazı nihayet kaldırılmaya başladı. Ancak, cami haziresindeki mezarların ve türbenin kıblesinin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Bir süre önce yıkılan İlyas Bey Camii'nin yıkılmasının üzerinden 15 güne yakın süre geçmesine rağmen moloz yığınlarının kaldırılmaması vatandaşı huzursuz ediyordu. Enkazın kaldırılması için çalışmalar nihayet başladı. Yıkılan caminin yerine yeni cami inşa edileceği bildirildi.

Moloz yığının hemen yanındaki mezarlıklara gereken özenin gösterilmediğinden yakınan vatandaşların iddialarını İlyas Bey Camii Derneği Başkanı Mustafa Tekatlı yalanladı. Mezarların hiçbir zarar görmeyeceğini söyleyen Tekatlı, "Mezarlıklarla ilgili gerekli fetvayı aldık. Kemikleri Gebze Mezarlığı'na taşıyacağız. Akçakoca'nın oğlu İlyas Bey'in türbesini de restore edeceğiz. Ama kabirlerin içinin boş olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Tekatlı, kabirlerin neden boş olduğu sorusuna ise, "Buradaki mezarlıkların da türbenin de kıblesi yanlış. Burasının köy mezarlığı olduğu söyleniyor, ama bunu destekleyen herhangi bir delil yok. Burası serseri yatağı haline gelmişti. Bu duruma son vermek için çalışılıyoruz" diye konuştu.

GEBZE'DE KIBLESİ YANLIŞ TÜRBE
GEBZE'DE KIBLESİ YANLIŞ TÜRBE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 14:20:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 17:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?