5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Cankurtaranlar eğitime erken başladı

KOCAELİ'NDE CANKURTARANLAR EĞİTİME ERKEN BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı balık adamlar, bu yıl mesaiye erken başladı. Kandıra sahillerinde görev yapacak olan tim, Gölcük, Gebze ve Derince'deki havuzlarda kurtarma eğitimi alıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın boğulma vakalarını asgariye indirmek için bünyesinde kurduğu profesyonel kadro eğitimlere başladı. Kandıra sahillerinde hizmet verecek balık adamlar bu ayın sonuna kadar havuz eğitimi alacak. Eğitimlerinin ardından sahillerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için sahaya çıkacak.

İtfaiye'nin balık adamları, havuzlarda bir yandan yüzme ve can kurtarma eğitimi görürken, bir yandan da kondüsyonlarını geliştirecek. Eğitimlerin ardından kursu başarı ile tamamlayan balık adamlar Türkiye Su Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından lisanslandırılmış cankurtaranlık sertifikasına sahip olacak. Eğitimlerin sonunda personele bronz ve gümüş cankurtaranlık sertifikası verilecek. TSSF Can Kurtarma Yönetmeliği gereği denizlerde cankurtaranlık yapacak personelin en az gümüş cankurtaranlık belgesine sahip olması gerekiyor.

Geçen yıl 70 kişi Cebeci, 37 kişi Kumcağız, 12 kişi Bağırganlı, 30 kişi Seyrek, 36 kişi Sarısu olmak üzere toplam 185 kişi sahillerde görev yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 13:32:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?