5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Çayırova'da 7'den 70'e koşu

ÇAYIROVA'DA 7'DEN 70'E KOŞU

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 1. Uluslararası Çayırova Koşusu yapıldı.

Koşu törenine, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Çayırova Kaymakamı A. Selim Parlar, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Kerem Malkoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın ilk bölümünde 10 kilometre koşuda, İngiltere, İran, Hollanda, İtalya, Avustralya, Fransa, Tanzanya, İspanya, İsveç, Kanada gibi ülkelerden gelen yabancılardan oluşan sporcular ve ülkemizde okuyan yabancı öğrencilerin yanı sıra 650 civarında yurt içinden yarışmacı katıldı.

Fatih caddesinde başlayan 10 kilometre yarışması, Adnan Kahveci caddesi, Muammer Aksoy caddesi ve Rahmi Dibek caddesinde devam etti. Yarışmada, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 25 güvenlik görevlisi ve Büyükşehir Belediye Cankurtaran Birimi 2 ambulans ekibiyle hazır bulundu.

Yapılan koşuda dereceye giren sporcular, ödüllerini protokolden alırken, kilometre koşu genel klasmanda bayanlarda birinci olan Mehtap Sızmaz ve erkeklerde birinci Olan Abdul Ceylan bin TL ödül kazanırken, bayanlarda 2. olan Ümmü Kiraz ve erkekler dalında ikinci Kıyasettin Yalçın 750 TL kazandı. Üçüncüler Bahar Doğan ve Selami Abiş ise 500'er TL para ödülü aldı.

10 kilometre dalında yarışan Çayırova Belediye Başkan yardımcıları Aziz Basut, Nizamettin Günay, Anadolu Gençlik Derneği Çayırova Başkanı Fahrettin Taşkaya dereceye giremezken, yarışmayı tamamlamayı başardılar.

YAŞLILAR DA YARIŞTA YER ALDI

80 yaşını aşkın sporcuların da katıldığı yarışın 50 yaş üzerindeki sporcular performanslarıyla dikkat çekti. Yarışmanın 3 kilometrelik halk koşusu kısmında ise protokol dereceye giremedi. Siyasetçilerden en iyi dereceyi AK Parti üyesi İsmail Ballı oldu. 3 kilometre halk koşusunda bayanlarda Selda Koç ve erkeklerde Tolga Güner birinci olurken, ikincilikleri ise bayanlarda Esin Genç ve erkeklerde H. Rıza Muhammet Reşat elde etti. Bayanlarda Tanzanyalı sporcu Loura Paul ve erkeklerde Furkan Bilici üçüncü oldu.

Dünya Maraton Birliği Türkiye temsilcisi olan Osman Atakan Tekin, organizasyonun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÇAYIROVA'DA 7'DEN 70'E KOŞU
ÇAYIROVA'DA 7'DEN 70'E KOŞU
ÇAYIROVA'DA 7'DEN 70'E KOŞU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 17:13:03
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 17:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?