2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Çayırova'ya yeni okul

Çayırova ilçesinde 24 derslikten oluşacak okulun inşaatı başladı. 

Akse Mahallesi'nde hafriyat çalışmalarına başlanan okul sahasında incelemede bulunan AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ve Çayırova Belediye Başkanı Dr. Faruk Taşcı çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Çayırova'da büyük bir eğitim hamlesi yapıldığını ifade eden Ayar, "Çayırova'da gerek hükümetimiz gerekse de belediye başkanımızın girişimleri sonucu eğitim 2006-2007 eğitim öğretim yılında Mevlana İlköğretim Okulu'nun açılmasıyla başlayan eğitim seferberliği bölgede yapımı devam eden diğer okullarımız ile devam ediyor. Bu çerçevede Çayırova'da 6 okulun açılışı yapılacak. Bugün de hükümetimizin çabaları doğrultusunda yeni bir okulun inşasına başlanacaktır" dedi. 

Eğitim yatırımlarının Çayırova'nın her açıdan kalkınmasına destek olacak en önemli yatırımlar olduğunu söyleyen Taşcı, "Bugün bu yatırımların bir yenisine daha başlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitim döneminde yeni yapılan okullarımız hizmete açılacak ve Çayırova eğitim alanında hayal bile edilemeyecek bir gerçeği başarmanın haklı gururunu yaşayacak" diye konuştu. 

Ardından Çayırova Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen yeni sezona yetiştirilmeye çalışılan İstiklal İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunuldu. Okul inşaatında çalışma devam ederken, okul açılınca İstiklal İlköğretim Okulu'nun yoğunluğu azalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?