30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Celeplerin banka izdihamı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurulacak pazaryerlerini kiralamak amacıyla harçların yatırıldığı bankada izdiham yaşandı.


İlçede kurulacak pazaryerinden yer almak isteyen vatandaşlara belediye tarafından gösterilen özel bir bankanın şubesinde izdiham yaşandı. Yaklaşık 500 kişi banka şubesine akın ederken, vatandaşlar arasında yaşanan tartışmaları güvenlik görevlileri yatıştırdı. Kalabalığı görünce panik yaptığını söyleyen bir vatandaş, "Benim ve ailemin bu bankada parası var. Bir anda kalabalık ve görevlileri görünce bankaya el konuldu sandım. Babamı aramadan önce banka görevlileriyle görüşünce gerçeği anladım" diye konuştu.


Bankaya akın eden celepler de, belediye yetkililerine tepki göstererek, "Bizi önce buraya gönderdiler. Parayı yatırdıktan sonra bölgede kurulacak 3 adet pazaryeri için kuraya gireceğiz. Bir gün içinde bizden para yatırmamızı istiyorlar. Kısa sürede bütün bu işlemleri bizden istiyorlar. Bize niye eziyet çektiriyorlar?" dediler. Yaşanan izdihama rağmen para yatırmayı başaran celeplerin bazıları, ellerinde makbuzları ile belediyenin yolunu tuttu.
İlçeye, Doğu ve Güneydoğu illerinden yaklaşık iki bin 500 pazarcının gelmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 01:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?