5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Cenaze de yolcular da aynı otobüste

CENAZE DE YOLCULAR DA AYNI OTOBÜSTE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşları düşünerek aldığı otobüslerin hem cenazeyi hem de yakınlarını taşıyacak özellikte imal edildiği belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, cenaze sahiplerinin ulaşımında daha kaliteli hizmet vermek için iki otobüs satın aldı. Özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak satın alınan otobüsler hem cenazeyi hem de cenaze sahiplerini taşıyacak özellikte imal edildi.

Yoksul vatandaşlar için düşünülen projeyle memleketlerine gitmek isteyenler, cenazeleriyle birlikte yolculuk edebilecek. 18 koltuklu olan cenaze nakil araçlarında tabut taşımak için ayrı bir bölüm bulunuyor. Araçlar ruhsat ve plaka işlemleri bittikten sonra hizmete girecek.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, köylere seyyar gasilhane göndererek vatandaşlara yardımcı oluyor. Mezarlıklar Müdürlüğü, "Alo 188 Cenaze" hattıyla her an taleplere cevap veriyor. Cenazenin yıkanmasından kefenlenmesine, mezar tahtasından cenaze aracına kadar her ihtiyaç Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Gerekirse mezar yeri de ayarlanırken, cemaat için otobüs ve dini hizmetler ücretsiz veriliyor.

CENAZE DE YOLCULAR DA AYNI OTOBÜSTE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:07:00
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?