5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Çevre düşmanlarının korkulu rüyası

KÖRFEZ MERCEK ALTINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halkı temiz bir denize kavuşturmak için denetimlere devam ediyor.

Deniz denetim ekipleri çevre düşmanlarının korkulu rüyası haline geldi. 2009 yılında iki deniz denetim aracı ile 34 gemiye 940 bin TL ceza kesilirken, 35 fabrikaya da cezai müeyyide uygulandı. Büyükşehir, çevreyi kirletenlerin önüne set çekmek için denetimler yapıyor. Denizlerde yapılan denetimler gemilerden ve kıyı tesislerinden kaynaklanan kirliliğin önlenebilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri her gün deniz denetimlerine çıkıyor. Çevre düşmanları Kontrol-8 ve Çevreci-1 tekneleriyle tespit ediliyor. Denetimler, İzmit Körfezi'nin her köşesini ve kıyı alanlarında bulunan tesisleri kapsayacak şekilde titiz bir şekilde yapılıyor.

Halkı denizle barıştıracak projelere zemin hazırlayan denetimler esnasında 2009 yılı içinde kirliliğe sebebiyet veren 34 gemi tespit edildi. Gemilere 940 bin TL ceza kesilerek gerekli ikazlarda bulunuldu. Ayrıca denetimlerde denizi kirleten 35 endüstriyel tesise idari müeyyide uygulanması konusunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne durum bildirildi.

Büyükşehir ayrıca Körfez'de deniz yüzeyinde bulunan kirli ve zararlı atıkları Çevre Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan deniz süpürge gemisi ile temizliyor. Yapılan bu çalışmalarda Körfez'deki oksijen miktarı artıyor ve bunun neticesinde deniz yüzeyindeki canlıların çoğalması sağlanıyor. Deniz temizleme işleminin başladığı 2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 25 ton atık toplandı. 2009 yılında ise yaklaşık 65 ton atık toplandı.

KÖRFEZ MERCEK ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:10:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 00:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?