30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Çevre Platformu Dilovası'nda toplandı

Batı Karadeniz Çevre Platformu (BAKÇEP), Şubat ayı dönem toplantısını çevre sorunları yaşayan Kocaeli'nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi'nde yaptı. 

Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği'nin (EKOSDER) davetlisi olarak beldeye gelen BAKÇEP üyeleri, Şubat ayı dönem toplantısını EKOSDER'in lokalinde gerçekleştirdi. Toplantıya Türkiye Çevre Platformu Koordinatörü Tanay Sıtkı Uyar, BAKÇEP dönem sözcüsü Oktay Karaman, Kocaeli Çevre İnsiyatifi adına Mehmet Toker, Bartın Çevre Koruma Derneği'nden Batuhan Gülşen ile Ereğli Çevre Koruma Derneği'nden Nilgün Durak ve vatandaşlar katıldı. Toplantı, bir önceki dönem Zonguldak'ta yapılan dönem toplantının değerlendirilmesiyle başladı. 

Daha sonra BAKÇEP dönem sözcüsü Oktay Karaman, küresel ısınma konusuna değinerek, "Bilim adamları tarafından da ispatlanan küresel ısınma, dünyanın geleceği açısından büyük bir tehdit haline geldi. Bu sorunda geri dönüş artık kalmadı, ancak ciddi tedbirler alınırsa zararları azaltılabilir. Bu tedbirler ise sadece ulusal ve yerel olmakla kalmıyor, bütün uluslararası ülkelerin ortak sorunudur. Bizler de bir çevre kuruluşu olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Toplantı çeşitli çevre sorunları ile yerel çevre sorunlarının tartışılması ve çözüm önerileriyle devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 11:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?