30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Çevre ve Orman Bakanı İzmit'te

Çevre ve Orman bakanı Osman Pepe, 4.5 yıl içerisinde 40 yıllık gelişmeyi kaydettiklerini söyledi. 

Bakan pepe, Kocaeli'nde Mobesko isimli mobilya çarşısının temel atma törenine katıldı. Köseköy Beldesinde gerçekleşen törene Bakan Pepe'nin yanısıra Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Jandarma Alay Komutanı, Yurdaer Erkol, S.S. Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Koop (MOBESKO) Başkanı Ramazan Baştürk ve kooperatif üyeleri katıldı. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK
Parti hükümeti döneminde ülkede yatırımların arttığını belirtti. Pepe, "4.5 yıl içerisinde 40 yıllık gelişmeyi kaydettik. Türkiye dünyada hızla kalkınan ülkelerden birisi. Son 5 yıl içerisinde Türkiye ortalama yüzde 7.5 kalkındı. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 5 yıl üst üste yüzde 7.5'luk bir kalkınma hızı söz konusu olmamıştır. Sadece yüzde 7.5'luk değil Türkiye hiçbir zaman beş sene üst üste kalkınmamıştır. 

Türkiye 5 yıl içerisinde yüzde 7.5'luk kalkınma hızını gerçekleştirirken bu siyasi istikrarın ekonomik istikrara kazandırmış olduğu büyük bir moral motivasyondur. Geçen sene özel sektör 68 milyar dolarlık yatırım yaptı Türkiye'de. 68 milyar dolarlık yatırım yapan özel sektör geleceğe olan güvenin geleceğe olan cesaretini beklentilerini bu düzeyde güçlü görmese 68 milyar doları bir meçhule yatırır mı? Yatırmaz" dedi. 

Bakan Pepe ve beraberindekiler, konuşmanın ardından yapılacak çarşının ilk harcını temele attı. Kocaelili 92 mobilya satıcısının bir araya gelerek kurduğu MOBESKO 60 milyon dolarlık bir yatırım ile bölgenin en modern mobilyacılar çarşısını inşa edecek. Çarşıda alışveriş merkezlerinin yanı sıra 92 adet 1600 metrekarelik mağazalarda bulunacak.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?