2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Cezaevi firarileri yakalandı

Kocaeli'de bir kişiyi öldürdükleri iddiasıyla tutuklanarak konuldukları Edirne Tarım Açık Cezaevi'nden firar eden 2 kardeş, Kocaeli polisi tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Kocaeli'nin Derince ilçesinde 5 yıl önce kırathane çalıştıran Ahmet Kakaloğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Zeki S. (43) ile hakkında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Nihat S. (36), cezalarını çektikleri Edirne Tarım Yarı Açık Cezaevi'nden 1 yıl önce firar etti. Firar olayının ardından harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, cezaevi firarilerinin izini İstanbul'da buldu. Firarilerin kaldığı Büyükçekmece ilçesindeki evi tespit eden polis, eve operasyon yaptı. Operasyonda Zeki S. ile kardeşi Nihat S. yakalanarak Kocaeli'ye getirildi. 

Kocaeli Kaçakçılık Şubesi'nde sorgulanan firariler, daha sonra İstanbul Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Zanlıların Kocaeli'de çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik 1 yıl önce düzenlenen ve 7 kişinin tutuklandığı "Teras" kod adlı operasyon kapsamında arandıkları, davalarının devam ettiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 14:28:05
Güncelleme :29 Ocak 2008 Salı 14:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?