30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Cezaevi Köprülü Kavşağı'nda sona doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediye, D-100 İzmit Geçiş Projesi kapsamında bulunan Cezaevi Köprülü Kavşağı'nın büyük bölümünü tamamladı. 

İzmit'in kuzey ile güneyini birbirine ekleyip, sahil yolu bağlantısını gerçekleştirecek olan 140 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğindeki köprünün eski yola bağlanmasına 15 metrelik bölüm kaldı. Cezaevi Köprülü Kavşağı'nın altyapısı tamamen hazır hale getirildi. Köprünün arasına prekast kirişleri konularak döşeme betonu atıldı. Cezaevi ile SEKA Arıtma Tesisi arasındaki bölgeye, projeyle bağlantılı olarak 720 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde, 2 şeritli yan yol yapılıp, tamamlandı. Plaj yolundan İzmit'e geçecek olan ve "Kavşak 11" olarak adlandırılan alt geçit inşaatı da tamamen bitti. 6 metre genişliğinde inşa edilen alt geçit, 4.5 metre yüksekliğinde araçların geçişini sağlayabilecek özellikle oluşturuldu. 

Öte yandan, yol güzergahı üzerinde bulunan Mannesmann Boru Fabrikası'nın yanından geçen derenin üzerine, 2.5 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde 2 gözlü menfez yapıldı. Cezaevi Köprülü Kavşağı'nın yukardan gelen yola bağlantısını sağlayacak olan 15 metrelik mesafenin, Haziran ayı içinde yapılması hedefleniyor. Bağlantının yapılıp, köprünün trafiğe açılmasıyla, bölgedeki trafik yoğunluğu büyük oranda azalacak.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 14:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?