2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

CHP'li Kılıçdaroğlu, Kocaeli'de

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygı gösteren bir parti olduklarını söyledi. 

Partisinin Kocaeli teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, başörtülü CHP'li üyeler ile ilgili bir soruya, "Biz Anadolu'dan kopup gelen, büyük kentlerin varoşlarında kendi geleneksel giysilerini giyen insanlara kucak açmak zorundayız. O insanlara insan olduklarını hatırlatmak zorundayız. O insanlara bu toplumun onurlu bireyleri olduklarını söylemek ve hatırlatmak zorundayız. O insanlar ile kucaklaşmak ve onlarla beraber olmak zorundayız. O insanlara, 'Sizin de CHP içinde yeriniz vardır. 

Çünkü CHP herkesin inancına saygı gösteren bir partidir' demeliyiz. Çünkü CHP, üretilen katma değerin hakça bölüşülmesini isteyen bir partidir. CHP, İstanbul'un, büyük kentlerin varoşlarında yaşayan insanların bu toplumda hak ettikleri yere gelmesini isteyen bir partidir. Din istismarı yapıp, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormazsak biz namerdiz. Hesap soracağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ı bir kez daha istifaya davet ettiğini belirterek, "Almanya'da sonuçlanan Deniz Feneri davası, din istismarının en açık ve net görüldüğü bir davadır. Kuryelik yaptığı söylenen, bu konuda iddianamede adı yer alan, her söylediği bugüne kadar yanlış çıkan bir kişi, RTÜK'ün başına oturamaz. Sayın Zahit Akman'a bir kez daha Kocaeli'nden çağrı yapıyorum. Oradan ayrıl, orası size yakışmıyor. Eğer bir kişinin söylediği yanlış çıkarsa, söylediği yalan çıkarsa, etik değerleri koruma görevi olan RTÜK Başkanı'nın artık orada oturmaması lazım. Sayın Akman'a bir örnek vermek isterim. Japonya'da iki saat sular akmadı diye belediye başkanı istifa etti. Sizin her söylediğiniz yanlış çıktı. Her söylediğiniz yalan çıktı. Nasıl o koltukta oturuyorsunuz? Ve Sayın Akman'a bir şey daha söylemek isterim. Ben değil, TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan'ın diplomatik bir dil ile o görevden ayrılması yönünde talebi var. Biz hadi muhalefet partisiyiz, söylediğimizi yapmıyorsunuz. TBMM Başkanı'nın söylediğini yapın. O makamdan izzeti ikbal ile çekilin. Çekilin, çekilmezseniz zaten Parlamento'ya giremezsiniz. Plan Bütçe Komisyonu'nda Sayın Zahit Akman nedeniyle kavga çıktı. Almanya'ya gidemeyen bir bürokrat, TBMM'ye hiç gelemez. Sayın Akman eğer gerçekten bulunduğu koltuğun hakkını vermek istiyorsa önce bir Almanya'ya gitsin, bakalım gidebiliyor mu? Almanya'ya gidebilir ama çıkar mı onu bilemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Partililerin çiçek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Üniversitesi'nde bir konferansa katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?