2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Çift cinsiyetli bebeğin ailesi çaresiz

Gebze ilçesinde bir akrabalarının yanında kalan Şair ailesi, 3 yaşındaki çift cinsiyetli bebekleri Deniz'in yürüyebilmesi için yardım bekliyor.

Fatma-Hakkı Şair çifti, doğuştan 2 ayağı yapışık, belinde tümör olan ve kuyruk sokumu kemiği bulunmayan, çift cinsiyetli küçük kızları Deniz'in tedavisi için Karabük'ten Gebze'ye geldi. Küçük Deniz'in yürüyebilmesi için yapılacak olan ameliyatı Türkiye'de sadece Gebze'de bulunan bir özel hastanenin yapabildiğini ifade eden baba Şair, 30 bin YTL tutarındaki operasyonu yaptırabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kızının yürüyebilmesi için her çareye başvurduklarını söyleyen baba Hakkı Şair, "3 yaşındaki kızımın tedavisi için uğraşıyorum. Daha önce 3 operasyon geçirdi. Ayakları yapışıktı kurtuldu, tümör vardı onu aldırdık. Kalça kemiği olmadığından yürüme şansı yoktu. 2 yıl sonra çocuğuma yürüme şansı doğdu. Tedavi ve ameliyat için ortopedik cihazlar alınması gerekiyor ve bu da 25- 30 bin YTL'yi buluyor. Hayırsever insanlardan bu ameliyat için yardım bekliyorum" dedi.

Ailenin büyük kızı 6 yaşındaki Yasemin ise kardeşinin iyi olması ve yerlerde sürünmemesi için her gün dua ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 10:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?