2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Cilt hastası kardeşlere yardım eli

Kimse Yok mu Derneği, Kocaeli'nde yaşayan cilt hastası Serpil Aygül (16) ve Barış Aygül kardeşlere yardım eli uzattı.



Tıbben tedavileri mümkün olmadığı belirtilen Aygül kardeşler, hastalıklarının ilerlememesi için hijyenik bir ortamda yaşamaları gerekirken, tersine derme çatma bir kulübede yaşıyor. Kandıra Kaymakamlığı'nın sahip çıkarak yeni bir ev tahsis ettiği ailenin eşya ihtiyacını da Kimse Yok mu Derneği üstlendi. Dernek, mağdur ailenin tüm ev eşyası ihtiyaçlarını karşılayarak, yeni evlerine yerleşmesi için gerekli olan her şeyi yapacak.

Kandıra ilçesi Döngelli köyünde yaşayan Aygül ailesinin çocukları Serpil ve Barış, doğdukları andan itibaren cilt hastalığı ile boğuşuyor. Vücutlarının her tarafı yara bere olduğu için dışarı çıkamayan, okula gidemeyen kardeşler, dünyayı derme çatma evlerinin penceresinden izliyor. Hastalığın tedavisi için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne defalarca götürülen iki kardeş için her iki yerden de aynı cevap alınmış; hastalığın tedavisi yok. Doktorlar, çocukların yaralarının artmaması için tozsuz ve hijyenik bir ortamda yaşaması gerektiğini ifade etmiş. Doktorların hijyenik bir ortamda yaşamalarını istediği kardeşlerin yaşadıkları ev, hijyenik ortamı sağlamaktan fersah fersah uzak bir derme çatma bir kulübeden ibaret.

Çocuklarının gözünün önünde erimesinin acısını yaşayan anne Aygül, çok sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Aygül, "Hastanelere götürdüğümüzde hastalığın tedavisi yok dediler. Sürekli çocuklarımı ilaçlıyorum. Vücutlarında nasıl yara varsa içinde de aynı şekilde yara olduğunu söylüyor doktorlar. Onun için katı yiyecekler yiyemiyorlar, sıvı mama yiyebiliyorlar." diye konuştu.

Baba Kasım Aygül'ün müracaatı sonucu Kandıra Kaymakamlığı, aileye sahip çıkarak yepyeni bir ev yaptırmış. Şimdi yeni yapılan eve geçmek isteyen aile, evlerine koyabilecekleri eşyaları olmadığı için uzun bir süre evlerine taşınamadı. Daha sonra eşya yardımı için Kimse Yok mu Derneği'ne müracaat eden ailenin talebi, dernek tarafından olumlu karşılandı. Ailenin kapısını çalan dernek, ailenin ev eşyası ihtiyacını karşılama kararı aldı. Dernek, mağdur ailenin tüm ev eşyası ihtiyaçlarını karşılayarak, yeni evlerine yerleşmesi için gerekli olan her şeyi yapacak.

zaman
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 10:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?