2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Cimbom taraftarlarına saldırı!

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğuna ulaşan cimbom taraftarları, Kocaeli'de şampiyonluğu kutlayamadı.

Bank Asya 1. Lig'de yarın deplasmanda Altay ile kritik bir maç oynayacak Kocaelispor'a destek vermek üzere İzmir'e gitmeye hazırlanan Kocaelispor taraftarları, İzmit sokaklarında Galatasaray taraftarlarını zaman zaman tartakladı.

İzmir'e gidecek otobüsleri bekleyen Kocaelispor taraftarları, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamak isteyen Sarı-kırmızılı taraftarların sevinmesine izin vermedi.

"Burası Kocaeli, en büyük Kocaelispor" sloganları ile tur atan Yeşil-siyahlı taraftarlar, Galatasaraylı taraftarların elinden bayrakları, üstlerinden formaları alarak yaktılar.

Tur atan araçları da durduran Yeşil-siyahlı taraftarlar, araç içindekileri yumrukladı. Yumruklanan bir bayan taraftar, ağlayarak kendisine yumruk atan Kocaelispor taraftarını polise gösterdi. Polisin gruba müdahale etmemesine sinirlenen bayan taraftar gözyaşlarına boğuldu. Demiryolu Caddesi üzerinde zafer turu atan Galatasaray taraftarları, Kocaelispor taraftarları tarafından dağıtılırken polis olanları sadece seyretti. Yeşil-siyahlı takım taraftarları daha sonra davul zurna eşliğinde oynadı.

Araçlarıyla şehir turuna çıkan Galatasaray taraftarları, Kocaelispor taraftarlarının saldırıları nedeniyle turlarını kısa tutmak zorunda kaldı. Bu arada pazar günü Altay ile kritik bir maça çıkacak olan Kocaelispor'u desteklemek için 230'un üzerinde otobüs İzmir'e doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 02:31:12
Güncelleme :11 Mayıs 2008 Pazar 02:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?