30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Çin heyeti Kocaeli'nde

Çin Halk Cumhuriyeti Foshan Belediyesi'nden bir heyet Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Foshan Belediyesi İdari Başkan Yardımcısı Xian Ruilun başkanlığındaki heyet Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker tarafından kabul edildi. Çin Heyetine Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma ve projeleri hakkında brifing verildi. Heyetin dikkatini en fazla Seka Park projesi çekti. Seka Park gibi bir projenin tüm modern kentlerin ihtiyacı olduğunu söyleyen İdari Başkan Yardımcısı Xian Ruilun, "Bir belediyeci olarak kent için yapılan böyle bir projeden son derece büyük memnuniyet duydum. Kocaeli halkı gerçekten çok şanslı" dedi. 

Başkan Vekili İlyas Şeker ise, Büyükşehir Belediyesi'nin son üç yıl içinde önemli çalışmalara imza attığını ve bunların büyük çoğunu hayata geçirdiğini kaydetti. Kocaeli'nin, sanayi kenti kimliğinin yanı sıra turizm etiketini alması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Şeker, "Kocaeli her gün büyük bir hızla gelişiyor. Bunu ilimizi uzun zaman sonra ziyaret eden vatandaşlarımız da dile getiriyor. Sizlerin de bir sonraki Kocaeli ziyaretinizde bu değişimi fark edeceğinize inanıyorum" dedi. 

Brifingin ardından Foshan Belediyesi İdari Başkan Yardımcısı Xian Ruilun İstanbul'a yakın bir ille kardeş şehir olma isteklerini gündeme getirdi. Bu nedenle ilk olarak Kocaeli'ni tercih ettiklerini söyleyen Ruilun, "Sanayi ve kalkınma potansiyeli olarak Kocaeli, Foshan ile benzer özellikler taşıyor. Bu konuların yanı sıra turizm ve kültür alanında da işbirliği yapılabilir. Bu nedenle Kocaeli'nin kardeş şehrimiz olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkan Vekili Şeker de Türkiye ve Çin'in tarihten gelen dostluklarına dikkat çekti. Çin'in dünya ekonomisindeki etkisine değinen Başkan Vekili Şeker, "Çinli dostlarımızın çalışkanlığı herkes tarafından iyi bilinir. Bizler de sizler gibi çalışmaya ve üretmeye büyük önem veriyoruz. Bu nedenle sloganımız "Çalışınca Oluyor" dedi. 

Başkan Vekili Şeker daha sonra İdari Başkan Yardımcısı Xian Ruilun'a Kocaeli'nin simgesi olan saat kulesi maketini hediye etti. Ruilun de Şeker'e geleneksel kağıt kesme sanatından örneklerin bulunduğu bir kitap verdi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 14:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?