2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Çocuğum zeki' diyen ailelere duyurulur

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 15 yıldır üstün yetenekli çocuklara eğitim veren TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminde eğitim vereceği 60 öğrenciyi sınavla belirleyecek.

Okul müdürü Azmi Özkardeş, sınavın 20 Nisan 2008'de Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Diyarbakır ile Balıkesir olmak üzere 7 ilde yapılacağını söyledi. Özkardeş, ''Sonuç itibariyle 60 öğrenciyi okula seçiyoruz. Bu öğrenci seçim sürecinde öğrencinin okul bilgisini test etmiyoruz. Zaten bu öğrenciler kendini bir şekilde ispat etmiş öğrenciler'' dedi.

DERSLER İNGİLİZCE

Kayıt yaptıran öğrencilerin hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıl eğitim alacağını ifade eden Özkardeş, şöyle devam etti: ''Bütün öğrencilerimiz hazırlık eğitimi alıyor. Okulda Fen, Matematik dersleri İngilizce yapılıyor. Derslerin yanı sıra öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttıracak ilave programlar uygulanıyor. Bireysel ve grup etkinlikleri var, bu etkinliklerde öğrencilerin bireysel becerileri ortaya çıkıyor.'' Özkardeş, okulda, 45 farklı ilden 94'ü kız 112'si erkek toplam 206 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğünü bildirdi.

Bugün
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 03:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?