2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Çocuk parkına gaz istasyonu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Osman Yılmaz Mahallesi'ndeki çocuk parkına yapılan PALGAZ doğalgaz istasyonunun tehlike saçtığını iddia eden mahalle sakinleri yetkililere tepki gösterdi. 

Osman Yılmaz Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bulunan çocuk parkına yapılan PALGAZ doğalgaz istasyonu mahallelinin tepkisini topladı. Etrafında herhangi bir güvenlik çemberi olmayan ve üzerinde "Ateşle yaklaşmayın" gibi ibarelerin bulunduğu doğalgaz istasyonunın yanı başında hiçbir şeyden habersiz oynayan çocukların tehlike içinde olduğunu belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. 

PALMET-Palgaz A.Ş Konut Müşterileri Satış Müdürü Ertan Köksal, "Çocuk parkında gaz istasyonunun olması gayet normal. Zaten istasyonlarımız çocuk parklarında, okul bahçelerinde ve normal parklarda kuruluyor. Buradaki parkla ilgili de mutlaka iznimiz vardır. Olmasa bile mutlaka alırız" dedi. 

Öte yandan konuyla ilgili Gebze Belediyesi'nden de herhangi bir açıklama yapılmazken, ismini vermek istemeyen bir yetkili, PALGAZ'ın genel bir izin çerçevesinde bu gaz istasyonunu yapmış olabileceğini, özel bir izin almamış olabileceğini idda etti. Çocuk parkında doğalgaz istasyonu gibi tehlikeli bir vananın hem de etrafında tel örgü dahi olmadan kurulmasını eleştiren mahalle sakinlerinden Ayşe Adıvar, "Birkaç kez kendilerini ikaz ettim. Bir şey olmaz, olsaydı buraya koymazlardı' dediler. Ben çocuğumu buraya getirmemeye çalışıyorum. Ama çocuk ısrar ediyor. Götürecek başka da bir yer yok. Yetkililerden ricam bu istasyonu en kısa zamanda buradan kaldırsınlar" dedi. 

Çocuğunu götürecek başka da bir park olmadığını hatırlatan Hatice Sözcü ise, "PALGAZ istasyon koymak için başka bir yer bulamadı mı? Çocuklarımızın hayatı kimsenin umurunda değil" diye tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?