3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Çocuklar kreşten izleniyor

İzmit’in Saraybahçe Belde Belediyesi’ne ait çocuk kreşine yerleştirilen kamera sayesinde aileler gün boyu çocuklarını internet ortamından izleyebiliyor.

Saraybahçe Belediyesi Çocuk Kreşi’nin tüm bölümleri artık kamera sistemi ile gün boyunca internet üzerinden izlenebiliyor. Çalıştığı ortamda ya da evinde bilgisayar bulunan aileler, diledikleri her an, kreş yönetiminin kendilerine sağladığı program CD’si sayesinde bu teknolojiyi kullanarak çocuklarının kreşteki durumunu gözleyebiliyor.

Teknolojinin nimetinden yararlanarak gözlerinin arkada kalmadığını bilen aileler, belediye yetkililerine de teşekkür ederek, "Artık gözümüz arkada değil. Çocuğumuzun gün boyu hangi şartlarda yaşadığını internet sayesinde izleme imkanı buluyoruz" dedi.

Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice de, anne ve babaların evlatlarına duyduğu hassasiyeti çok iyi anladığını ifade ederek, "Hepimiz çocuk büyüttük. Onlar bir çiçek gibi özenle büyütmemiz gereken en kıymetli varlıklarımız. Ben de bir baba olarak kendimi, kreşimizdeki yavruların anne ve babaları yerine koyarak yeni bir sistem oluşturmaya karar verdim ve bu sistemi geliştirdik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 18:00:38
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 17:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?