3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Çocuklar tiyatroyla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri nedeniyle bugüne kadar hiç tiyatro seyretmemiş olan 15 bin ilköğretim okulu öğrencisini tiyatro ile buluşturmaya başladı.

Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hayatlarında ilk kez tiyatro seyreden çocuklarla birlikte oyunu izledi.

İlçe ve beldelerde yaptığı çalışma ile tiyatroya hiç gitmemiş öğrencileri belirleyen Büyükşehir Belediyesi, toplam 15 bin öğrenci için oyunlarını başlattı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gelen Mimar Sinan İlköğretim Okulu’ndan 500 öğrenci tiyatro ile tanıştı. Şehir Tiyatrosu’nun kostümlü öğrencileri ve Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından SDKM’nin bahçesinde karşılanan öğrenciler, burada gerçekleştirilen animasyonlar eşliğinde dans ederek, 23 Nisan şarkıları söyledi.

Oyun saatinden kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile birlikte SDKM’ye gelen Başkan Karaosmanoğlu öğrencilerin “Hoş geldiniz, teşekkürler İbrahim Amca” sesleriyle karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu’nun karşılanması sırasında Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş ve Tiyatro Müdürü Mustafa Çakır da hazır bulundu.

Kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra onlarla birlikte bir saat süren “Hoşu’nun Utancı” adlı çocuk oyununu izledi.

Oyunun bitiminin ardından sahneye çıkan Başkan Karaosmanoğlu, oyunda rol alan tiyatrocuları da tek tek tebrik etti. Genel Sanat Yönetmeni Savaş da Başkan Karaosmanoğlu’na bir çiçek vererek daha önce hiç tiyatroya gelmemiş olan çocuklara şehir tiyatrolarının kapılarını açtığı için teşekkür etti.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Konservatuar Müdürlüğü Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından yapılan resimlerin sergilendiği “Bizim Bayramımız” adlı sergiyi de gezerek resimleri inceledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 19:10:10
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?