5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor

KOCAELİ'NDE ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği iş birliğiyle düzenlenen toplantıda çocuklara hayvan sevgisini aşılayıcı bilgiler verildi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'ndeki "Hayvanları seviyoruz" toplantısına çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi katıldı. İstanbul Sahipsiz Hayvanlar Derneği'nden Veteriner Murat Bekhan, hayvanların korunmasına yönelik bilgiler verdi. Bekhan, çocuklara uygulamalı olarak hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Tiyatral biçimde bu bilgileri çocuklara anlatan Bekhan'ın konuşması izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklarda uygulamalı olarak anlatılan bilgilere sahneye çıkarak eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ise, sokak hayvanlarına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Dr. Poyraz, sokak hayvanların doğaya uyum sağlamaları ve rehabilite olmaları için modern hayvan barınağı ile hizmet verdiklerini, kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları ile hayvanların sağlıklarını koruduklarının altını çizdi.

Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Tülay Erdurmaz ise, hayvanların da insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu ifade ederek, Kocaeli'nde sokak hayvanlarına yönelik büyük hizmetler yapılmakta. Bu çalışmalar ile diğer illerden çok ilerideyiz. Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanlara yönelik hayata geçirdiği projeler bunun en önemli sağlayıcısı oldu" diyerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KOCAELİ'NDE ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:16:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?