4
Mayıs
2024
Cumartesi
KOCAELİ

Çöp konteynerleri yeraltına iniyor

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yeraltına yerleştirilecek çöp konteynerleri kullanılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, daha temiz sokak ve meydanlar için yer altı çöp konteyner sistemine geçileceği belirtildi.

Açıklamada, ilk aşamada pilot bölgelere yerleştirilen yer altı çöp konteynerlerinin tüm cadde ve sokaklarda uygulanacağı ifade edilirken 2,5 metre yüksekliğindeki konteynerlerin 1,70 metrelik kısmı toprağın altında kalacağı, sadece 90 santimetrelik kısmının toprağın üzerinde yer alarak görsel kirliliğin önüne geçileceği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çöpler toprak altına alındığı için koku, kapalı olduğu için de sinek yapmıyor. Çöplerin karıştırılma ve sokağa saçılma ihtimali de ortadan kalkıyor. Karamürsel Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yaygın olarak kullanılan sac konteynerleri daha kullanışlı ve düşük maliyetli olan plastik konteynerlerle değiştirmişti. Karamürsel'de yaygın olarak kullanılan sac konteynerlere göre daha sağlıklı olan, plastik malzemeden yapılma, turuncu renkte konteynerler kullanılmaya başlayarak daha modern bir görünüme kavuştu. Daha temiz bir çevre için çalışmalarına ara vermeden devam eden Karamürsel Belediyesi, şimdi de çöpleri yerin altına indirmeye başladı. Pilot olarak ilçe sahilinde uygulanmaya başlayan proje, önümüzdeki aylarda tüm ilçe genelinde kullanılmaya başlanacak." 

AA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı 16:16:35
Güncelleme :12 Şubat 2013 Salı 16:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?