2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Cumhuriyet için yürüdüler

 
Atatürkçü Düşünce Derneği Yahya Kaptan Şubesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10.'su gerçekleştirilen "Atatürk'e Saygı ve Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü" önceki akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin önünden start aldı. Etkinliğe ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Orhan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaparken, ADD Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu, CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, İl sekreteri Rıdvan alkan, il Yönetim kurulu üyeleri ufuk saka, Nihal şirin, celal yaşar, İbrahim aydın, Başiskele CHP ilçe Başkanı Sezai solak, DSP İl Başkanı Hüseyin Karakullukçu, diğer siyasi partilerin temsilcileri, ADD şube başkanları ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir grup katıldı. 

Yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Orhan Özdemir, "Bugüne kadar laik demokratik Cumhuriyetimizin kurum ve kuruluşlarını yeterince geliştiremedik. Geliştirmek şöyle dursun Cumhuriyetimize Amerikan patentli ılımlı İslam modeli teklif edilmektedir. Bu gerici unsurların toplumu ortaçağ karanlığına götürme çabaları her zamankinden daha fazla yol almıştır. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği tarihi karar tehlikenin ne kadar ciddi boyutlarda olduğunu anlatmaya yeter de artar bile. Bu kararı ne muhatapları ne de halkımız ne yazık ki yeterince algılayabilmiş değil. Ancak bizler Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, değerini bileceğiz ve ilelebet koruyacağız" dedi. 

Başkanın konuşmasından sonra Kocaeli Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri şiirler okudu, yürüyüşe katılanlara müzik ziyafeti çekti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin önündeki törenin ardından kalabalık grup ellerindeki meşalelerle, sloganlar atarak Anıtpark'a kadar yürüdü. Anıtpark'a kadar gelen kalabalık buradan olaysız bir şekilde dağıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 06:14:53
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 06:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?