3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

D-100 sular altında!

D-100 karayolunun Kocaeli'nin Gebze İlçesi Çayırova Beldesi mevkii, sağanak yağış nedeniyle derenin taşması sonucu göle döndü. Sel suları bir anda karayolunu kaplarken, D-100 karayolunun Ankara ve İstanbul istikametlerindeki trafik yaklaşık 3 saat süreyle durdu.

D-100 karaolunun Çayırova mevkiinde taşan derelerin oluşturduğu sel yüzünden trafik saatlerce tıkandı. Sel sularının karayolunu kaplaması üzerine kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, önlemlerin yetersizliği nedeniyle D-100 karayolunun Ankara ve İstanbul istikametinde trafik yaklaşık 3 saat süreyle durdu. Sel sularının içinden geçmeye çalışan bazı araçlar ise bozularak yolda kaldı. Suyun içinde mahsur kalan sürücüler, araçlarını güçlükle yol kenarlarına alırken, yaşanan duruma isyan etti.

Bu arada, sel sularıyla sürüklenen çöp konteynırları da yol kenarında tehlike saçtı. Vatandaşlar ise, her yağmurda aynı durumu yaşadıklarını söyleyerek, yetkililerden soruna kalıcı çözüm bulmalarını istedi. Sel suları nedeniyle her iki istikametin de trafiğin kilitlendiği D-100 karayolu, Gebze Belediyesi, Karayolları ekipleri ve polislerin uzun uğraşları sonucu, yol kenarlarındaki kapalı rögarların açılarak sel sularının çekilmesi üzerine tekrar normale döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:27:29
Güncelleme :21 Temmuz 2005 Perşembe 14:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?