3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Değirmendere'ye yatırım müjdesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel ve Gölcük’ten sonra İzmit Körfezi’nin güneyindeki 3. iskeleyi önceki akşam Değirmendere’de hizmete açtı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl sonuna kadar Değirmendere’ye 5 trilyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Marmara Depremi’nden sonra kullanılamaz hale gelen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yeniden yapılan iskele ile bekleme salonunun açılış töreni, önceki akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Protokol mensupları tören için Değirmendere’ye İzmit’ten Atatürk Vapuru ile gitti.

Başkan Karaosmanoğlu, tören alanında yerine oturmadan önce vatandaşların arasına karıştı, belde sakinleriyle sohbet etti, küçüklere çikolata dağıttı. Törende ilk konuşmayı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu yaptı. Ustaoğlu, Büyükşehir’e ait vapurların 1 Mayıs itibariyle Değirmendere’den günde 21 kalkış yapacağını, deniz-kara ulaşımı entegrasyonunun da sağlanacağını söyledi.

2005’TE YAPILACAK PROJELER

Ev sahibi Değirmendere’nin genç belediye başkanı Hasan Özer ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Çınarlık Meydanı’nın yeniden düzenleneceğini, Değirmendere MYO binasının tamamlanıp Kocaeli Üniversitesi’ne verileceğini kaydeden Özer, belediye hizmet binası ve kültür merkezi gibi projelerin de bu yıl içinde önemli ölçüde tamamlanacağını müjdeledi ve bu hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da iskele ve hizmet binasının yapımı için “Bunlar ilk adımlarımız, daha başlangıç. Bu milletten aldığımızı halkımızla paylaşmak, onlara döndürmek ve yaşam kalitemizi yükseltmek istiyoruz. İnançlıyız, kararlıyız, halkımızla birlikte bunu başaracağız” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Değirmendereliler’in büyük bir özlemle bekledikleri doğalgazın meşalesini 29 Ekim’de yakacaklarını vurgulayarak, belde sakinlerine “Şimdiden hazırlıklarınızı yapın” tavsiyesinde bulundu.

ALTYAPI İÇİN ANLAYIŞ

Doğalgaz için alt yapı çalışmalarının ay sonunda başlayacağını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Altyapı çalışmaları sıkıntılıdır, insanları usandırır. Şimdiden halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bu süre zarfında müteahhitlerimizi de elbette sürekli kontrol edeceğiz” dedi. Karaosmanoğlu, bu yıl içinde Değirmendere’ye yapacakları alt ve üst yapı yatırım miktarının 5 trilyonu geçeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından törende kurdeleyi, Başkan Karaosmanoğlu, Özer ve AKP İl Başkanı Fikri Işık’la birlikte kesti. Protokol mensupları ve konuklar, daha sonra sahildeki çay bahçesinde bir süre dinlenip sohbet etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 18:49:23
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 12:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?