2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Deniz kirliliğine müdahale tatbikatı

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Özkan Poyraz, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret ederek, İzmit körfezinde ilk defa yapılacak tatbikatle ilgili bilgi verdi. 

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli ile birlikte Kocaeli Valisi'ni ziyaret etti. Poyraz ziyarette İzmit Körfezinde ilk defa gerçekleştirilecek petrol kirliliğine yönelik gerçekleştirilecek tatbikatle ilgili bilgi verdi. Poyraz açıklamasında, "Denizcilik Müsteşarlığı'nca deniz emniyetinin sağlanması ve deniz kirliliğinin önlenmesi konusunda acil müdahale planlarının her seviyesinin etkin bir biçimde icrasının sağlanması amacıyla planlanan İzmit Petrol Kirliliği Acil Müdahale Tatbikatı'nı İzmit'te gerçekleştireceğiz. Ulusal Acil Müdahale Planı kapsamında bölgesel nitelikli acil müdahale tatbikatını görüşmeye yönelik, tatbikatın amacının ise İzmit Körfezi'nde yoğun trafik içinde gerçekleşen hareketler neticesi büyük bir tankerin TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi limanına çarpması sonucu meydana gelen deniz kirliliği olayına bölgesel anlamda koordinasyon sağlayarak müdahale edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Vali Sözer, Vali Yardımcısı Ali Sözen'in başkanlık edeceği tatbikatın bölge açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Sözer, ''Körfezimize her çeşit yük yoğun olarak geliyor. Bu nedenle her zaman hazır olmak zorundayız. Hazır olduğumuzu da bu tatbikatla göstereceğiz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Özkan Poyraz, Kocaeli bölgesinde gerçekleştirilecek ve ihale aşamasına gelinen 4 kuleden oluşan radar projesi hakkında da bilgi verdi. Poyraz, Kocaeli'de Tüpraş açıkları başta olmak üzere Yelkankaya, Dilburnu ve Gölcük açıklarında 4 kule inşa edileceğini, bu kulelere monte edilecek radarlarla Brezilya açıklarından yüküyle birlikte kalkan geminin Kocaeli açıklarına gelinceye kadar yüküne kadar tüm ayrıntılarıyla denetim altında tutulacağını, ilgili kolluk kuvvetlerinin kısa sürede bilgi sahibi olacağını sözlerine ekledi. 

Projenin 6 milyon YTL'Ye mal olacağını ve 2009 yılında tamamlanacağını ifade eden Poyraz projenin denizcilik açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 18:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?