2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Deniz uçağı denizi kirletenlerin peşinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deniz kirliliğini önlemek için aldığı deniz uçağı, çevreyi koruma amaçlı çalışmalarını Ramazan Bayramı'nda da sürdürdü. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü deniz kirliliğini önlemek amacıyla hem denizden, hem de havadan denetimlerine devam ediyor. Bu amaçla denizde kirlilik oluşturan gemi ve işletmeleri tespit ederek çevrenin temizliliğinin devamı sağlanıyor. Kirlilik unsuru oluşturan sebepleri anında ortaya çıkarmak ve müdahale etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren deniz uçağı, denetimlerin daha etkin olmasını sağlıyor. Deniz uçağı, Ramazan Bayramı'nda denizi kirlettiği belirlenen iki gemiyi tespit ederek gerekli cezai işlemlerin yapılmasını sağladı. 

Eskihisar Demiryeri'nde 'Dover Castle' adlı Panama bandıralı kuru yük gemisinin kirlilik oluşturduğunu denetimler sonucunda tespit eden deniz uçağı, konuyu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü uzmanlarına bildirdi. Ekipler kirliliğin fotoğraf ve kamera ile tespitini yaparak gemiye 66 bin 629 YTL ceza kesti. Yarımca Demiryeri'nde demir atan Ç.Ergün Kaptan isimli Türk bandıralı tankere ise yine denizi kirlettiği için 11 bin 879 YTL cezai işlem uygulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?