2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Denizli galibiyeti ilaç gibi gelir

Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş'a farklı mağlup olan Kocaelispor'da gözler, kendi sahasında oynayacağı Denizlispor maçına çevrildi. Denizlispor maçında alınacak galibiyetin takıma ilaç gibi geleceğini ifade eden Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Bu hafta kazanmak tüm camiaya moral verecektir" dedi.

KEV Sefa Sirmen Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Beşiktaş maçıyla ilgili değerlendirme yaptı. Takımın maça çok iyi başladığını kaydeden Vural, "29. dakikada Nobre'nin attığı gole kadar takımımızın sahada inanılmaz bir performansı vardı. Uygulanacak olanların, sahada uygulanması anlamında çok güzel bir gayretleri oldu. Taner ve Semavi'nin attığı 2 gol gerçekten kitaplara geçecek kadar temiz uğraşın göstergesiydi.

Bir yan toptan kalemizde golü gördük. Bu gol tamam, ama arkasında devrenin bitmesine 2 dakika kala pasif ofsayttaki bir oyuncu bizi aldattı. Kocaelispor'un üstünde inanılmaz bir aksilikler dizisi sürüyor, gidiyor. Bizim takımımızın bu kadar dikkatsiz olması mümkün değil. 3. golden sonra zaten iş kopma noktasına geldi. Delgado ve Nobre'nin kişisel becerileri ve Bobo'nun attığı son gol ile geçen haftayı kapatmış olduk.

Bütün bu olumsuzlukların içinde artık şunu görebiliyoruz ki Kocaelispor takımı maç temposunu artık 75-80. dakikalara kadar taşıyabiliyor. Futbolcuların bu gelişmeleri yaptıktan sonra artık antrenmanla ilgili bir sıkıntılarının kalmadığını ifade ediyorlar. İnşallah bu durum bundan sonra oynayacağımız maçlarda bize bir avantaj olur. Bu maçtaki cesaretli oyunu, ligin sonuncusu olan takımın İnönü Stadı'nda öne çıkıpta bir takımı bu kadar rahatsız etmesini, onu oynatmama düşüncesi ve bunu uygulama gayretide ileriki haftalarla ilgili olumlu diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kadro yapısında bir takım sıkıntıların olduğunu belirten Vural, "Bazı oyuncularımızın sakatlıkları devam ediyor. 3 oyuncu kulübü terk etti. Bu arkadaşların dışında Özgür tekrar antrenmana katıldı. 19 oyuncumuz var, bunlardan 16'sı kadroya girmiş olacak. 3 sarı kart sayısı giderek artmaya başladı. Bunlar inşallah bize çok önemli maçlarda bize dezavantaj teşkil etmezler" diye kaydetti.

Rakiplerin değerlendirmesini yapan Vural, "Üstümüzde Ankaragücü takımı var. Ankaragücü takımı bu hafta Eskişehir'e gidiyor. Eskişehirspor takımının 6 puanlık maçı. İşi hiç kolay değil. Antalyaspor takımı evinde kazanmasını bildi. Denizlispor takımı 11 puanı ile bizimle karşılaşacak. Hemen hemen rakibimiz olan takımların maç ağırlıklarını bakılırsa evimizdeki bu maçı kazanırsak rakiplerimizin bir hayli yakınlarında olacağız. 10 maçta hiç maç kazanmadık ama 1 maç kazanmak bu takıma inanılmaz bir moral verecektir. Bu hafta alınacak galibiyetin bizim takımımızda patlama noktası haline gelecektir. Taraftarlarımızdan bizi sonuna kadar desteklemelerini istiyorum. Maçın son düdüğü çalmadan karşılaşma bitmiyor. Desteklerini bizden esirgemesinler. Hiç kolay şartlarda çalışmıyoruz. Geçen hafta hiç yabancısız bir karşılaşma yaptık. Bu da bizim ne şartlar altında çalışma yaptığımızı gösteriyor. Ben desteğin hiç bir zaman terk edilmemesi taraftarıyım" dedi.

"CEZAYI GEREKTİRECEK HİÇ BİRŞEY YAPMADIM"
Beşiktaş maçında ceza nedeniyle oyuncu değişikliğini geç yaptıklarını hatırlatan Vural, "25 dakika önce karar verdiğimiz bir oyuncu değişikliğini 25 dakika sonra gerçekleştirebildik. Aşağıya haber gitmesi bu kadar sürdü. Benim cezam dolana kadar bu sıkıntıyı yaşayacağımızı düşünüyorum. Arkadaşların aşağıda telefon kullanma lüksü yok. Cezaya itirazımız oldu. Tahkim Kurulu cezanın tekrar incelenmesine karar verdi. Yayıncı kuruluştan ilgili görüntüler istendi. Tahkim Kurulu yeniden karar verme aşamasında. Ben yüzde yüz o cezanın kaldırılacağını düşünüyorum. Çünkü ortada o cezayı gerektiren birşey yok. Umarım bu cezanın da bir sonu olur. Ben hiç birşey yapmadım. Oturdum ve kendi aramızda sohbet ettik. İnsan sohbet edemez mi. Adam arkamızda oturmuş aramızda konuştuğumuz şeyleri bile yazmış" şeklinde kaydetti.

Transfer çalışmaları için bir kaç gündür yurt dışında bulunan ve oyuncu araştırması yapan Vural, konuyla ilgili soruları da cevaplandırdı. Araştırmalarına devam ettiklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Biliyorsunuz transfer, profesyonel futbolda 12 ay sürer. Transfer dönemleri imza attırma, anlaşma dönemleridir. Daha önceden takip ettiğiniz oyuncuların imza atacağı aydır. Siz o ayları araştırma yaparak yanlış yaparsanız. İnceleme komitemiz var, her yerde oyuncu araştırıyoruz. Devre arasında kampa transferleri bitirerek girmek istiyoruz. Transferin bitmesi lazımki o 4 haftayı dolu dolu yaşayalım. Bütün ekiplerimizle sağa sola saldırıyoruz" diye konuştu.

Kocaelispor takımı için ligde son maçını oynayana kadar kimsenin düştü diyemeyeceğini de söyleyen Vural, "Ligde 10. maçımızı oynuyoruz hiç galibiyetimiz yok ama hala umudumuz ilk günkü gibi. Bir kazanmaya ihtiyacımız var. Bütün camiayı motive edecek bir galibiyete ihtiyacı var bu takımın. Eğer bu hafta bunu başarabilirsek, bu ligin ligde kalması en mümkün takımı Kocaelispor diyebilirim. İnşallah eksiklerin bu hafta sonu olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 23:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?