2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Deprem çocukları bir araya gelecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pakistan ve Endonezyalı deprem çocuklarını, Kocaelili depremzedelerle bir araya getirecek. 

16 Ağustos gecesi Sekapark ve Fuar'da iki anlamlı anma etkinliğine evsahipliği yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ülkemizle aynı acıyı yaşayan Pakistan ve Endonezya'nın depremzede çocuklarını deprem uzmanlarıyla Kocaeli'ne getirecek. Depremzede konuklar, Sekapark'ta yapılacak anma programında Kocaeli'nin depremzede çocuklarıyla bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi'nin kuracağı deprem anıtına bayraklarını çakacak. 

Öte yandan yine aynı gece yıkılan Seka Fabrikası alanında Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği, TRT ve Kızılay'ın öncülüğünde hazırlanan yönetmenliğini Ezel Akay'ın yapacağı 'Deprem' filminin çekimlerine başlanacak. Çekimler, gecenin geç saatlerine kadar sürecek. Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde saat 21.00'de başlayacak etkinlikte yazar Engin Noyan, Dr. Senai Demirci, Dursun Ali Erzincanlı sahne alarak, depremin Türkiye'deki izlerini vurgulayacak. Kültür Bakanlığı Konya Mevlevi Grubu'nun sema gösterisi yapacağı ve hafızların Kuran-ı Kerim okuyacağı etkinlik, gece yarısına kadar sürecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 11:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?