2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Deprem şehitleri Gölcük'te anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin dokuzuncu yıldönümünde depremin merkez üssü Gölcük'te eski bakanlarında katıldığı anma törenleri düzenlendi. 

Törenler ilk olarak Depreme Duyarlılık Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kızılay, Gesotim, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı. 

Kavaklı sahilinde son bulan yürüyüşün ardından Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası ayrı bir program, kaymakamlık ve belediye ise ayrı bir program düzenledi. Belediye tarafından düzenlenen törene Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, eski bakanlar Koray Aydın, Hasan Gemici, Yaşar Okuyan, Gölcük Kaymakam Vekili Ramazan Mangaloğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Gesotim'e yeni katılan üyelere eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ve eski Devlet Bakanı Hasan Gemici tarafından sertifikaları verildi. 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ayrıca eski bakanlara birer plaket sundu. Sertifika törenin ardından deprem fotoğraflarının yer aldığı sergi Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Yaşar Okuyan ve Hasan Gemici tarafından açıldı. Burdak törenin ardından Gölcük Kavaklı sahilinde geçtiğimiz yıl açılan deprem anıtına çelenk kondu. Törene katılan izciler ellerindeki meşaleler ile bir süre deprem anıtın başında nöbet tuttu. Anma etkinlikleri kapsamında deprem uzmanlarının katıldığı bir panel düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 16:00:40
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?