5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Deprem simülasyon merkezi kurulacak

KOCAELİLİLER DEPREMİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üç boyutlu simülasyon merkezi kuruyor. Vatandaşlar oluşturulacak ev ortamında farklı şiddetlerdeki sarsıntıları yaşayarak tecrübe kazanabilecek.

Depremin tüm gerçekliğiyle yaşatılacağı simülasyon merkezi ile vatandaşların afetlere daha iyi hazırlanabilmeleri sağlanacak. Sarsıntıları bire bir yaşayan vatandaşlar, deprem sırasında hayat kurtarıcı noktaları yaşayarak öğrenme fırsatı bulacak.

Hareketli bir zeminde kurulacak olan simülasyon merkezinde yaklaşık 10 kişi deprem anını üç boyutlu olarak yaşayabilecek. Gelişmiş teknoloji ile çalışan ve bilgisayar kontrollü merkezde zemin sağa-sola, öne-arkaya, yukarıya-aşağıya hareket edebilecek. Bu hareketler birbirlerinden bağımsız olacak ve böylece deprem sarsıntısına çok yakın hareketler elde edilebilecek. Hareketler farklı şiddetlerde ve sürelerde verilecek.

Deprem anında yapılacak davranışların hayat kurtaracağı bilinci ile kurulacak simülasyon merkezi sayesinde çok önemli faydalar elde edilecek. Teorik eğitimlerin uygulamalarla desteklenmesi ile tehlike halinde insanlarda var olan reflekslerin ve alışkanlıkların olumlu yönde değiştirilmesi sağlacak.

KOCAELİLİLER DEPREMİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:50:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?