2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Derince Devlet Hastanesi hizmete başlıyor

Marmara depreminde hasar gören ve prefabriklerde hizmet vermek zorunda kalan Kocaeli Derince Devlet Hastanesi, modern ve son teknolojik imkanlara sahip bir hastaneye dönüştürüldü. 

Derince Devlet Hastanesi'nin ana binası 11 Şubat Pazertesi günü hizmet vermeye başlıyor. 2006'nın Mayıs ayında başlayan tadilattan sonra büyük bir değişim geçiren hastane birçok özel hastaneden çok daha iyi imkanlara sahip bulunuyor. Birçok özel hastaneden daha donanımlı bir hale gelen hastanede yanık ünitesi de bulunuyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlı ile Derince Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ertunga Öney düzenledikleri basın toplantısıyla, Derince Devlet Hastanesi'nin önümüzdeki pazartesi günü tam teşekküllü olarak hizmete gireceği müjdesini verdiler. Başhekim Öney, insan odaklı düşündüklerini söyleyerek, "2006 Mayıs ayında başlayan düzenleme sonunda vatandaşların talep ve isteklerini göz önüne alınan insan merkezli bir hastane oluşturulmuştur. Hastanemiz 70 dönümün üzerine kurulmuş olup, 48 bin metre kare kapalı alana sahiptir. Toplam 52 polikliniği ile 400 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bu hastane uluslararası standarlara göre yapılmıştır. Hastanemizde şu anda toplam 51 uzman, 19 pratisyen doktor ve 300 yardımcı sağlık persenoli Kocaeli halkına hizmet veriyor. Ayrıca hastanenin temizlik ve güvenliğinde 200 kişi istihdam ediliyor. Bu nedenle persenol yetersizliğimiz yoktur" diye konuştu. 

Öney, "Maalesef şehrimizde tek bir yanık ünitesi dahi yoktu. Biz bu eksikliği görerek taşın altına elimizi koyduk ve büyük bir azimle yanık ünitesi oluşturmak için elimizden geleni yaptık. Yanık ünitemizin dünyadaki örneklerinden hiç bir eksiği yoktur. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulmuş ve son teknolojik cihazlar kullanılmaktadır" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlı ise bazı yerel gazetelerde çıkan 'Derince Devlet Hastanesi özelleştirilecek, bu nedenle hastaneye yatırım yapılıyor' haberlerini yalanlayarak, "Kesinlikle özelleştirme diye bişey yok. Bu hastane Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yapıldı. Bu tür uygulamalar tüm Türkiye'de yapılıyor. Önemli olan halkın sağlık ve mutluluğudur" dedi. 

Derince Devlet Hastanesi'nde 2006 yılının Mayıs ayında başlayan hasarlı binanın güçlendirilmesi, hastanenin daha modern hale getirilmesi ve yeni ünitelerin açılmasının toplam maliyeti 37 milyon YTL oldu. Tıbbi techizatı toplam maliyeti ise 4 milyon YTL'yi buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?