2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Devlet Hastanesi'nde modernizasyon

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde modernizasyon çalışmaları hızla devam ederken, hastalara digital ortamda hizmet verilmeye başlanacak. 

Marmara depreminden sonra Kocaeli Devlet Hastanesi'nde başlatılan modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nin Alikahya beldesinde yeni yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne taşınmasıyla boşalan odalar elden geçiriliyor. Boşalan doğum ve çocuk servisi ortopedi servisi olarak yeniden düzenlenirken, hastanedeki koğuş servisi de kaldırılıyor. Tamamı 35 yataktan oluşacak yeni ortopedi servisinde hastalara otel konforunda hizmet verilmesi planlanıyor. En fazla 2 yataktan oluşacak odalarda uydu tv yayını, merkezi yayın sistemi, buzdolabı ve klima bulunacak, yeni yataklar elektrikli olacak. 

Öte yandan boşaltılacak eski ortopedi servisi dizayn edilerek, kardiyoloji ve koroner yoğun bakım olarak hizmet verecek. Koroner yoğum bakımdan boşalacak bölüm ise genel yoğun bakım olarak kullanılacak, yoğun bakım bölümündeki yatak sayısı ise 6 yataktan 14 yatağa çıkarılacak. Hastanede bulunan tüm ameliyathaneler ise oksijen sistemi ile donatılırken, bilgisayar ağı yaygınlaştırılarak dijital ortamda hizmet verilmesi hedefleniyor. 

Çalışmaların fasılasız devam ettiğini söyleyen Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Ergüney, otel konforunda düzenlenecek hastanenin bölgenin örnek hastanesi olacağını, tüm servislerde dijital ortamda hizmet verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?